Soma Esnaf Kefalette Başkan Ayan Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Soma Esnaf Kefalette Başkan Ayan Güven Tazeledi

Soma Esnaf Kefalette Başkan Ayan Güven Tazeledi

Soma Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin genel kurulu gerçekleştirildi.

03.02.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin genel kurulu gerçekleştirildi. Tek liste olarak gidilen seçimlerde Başkan Ali Ayan üyelerin güven oyunu alarak yeniden başkan oldu.

Genel kurula Ak Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, CHP Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, Soma Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Ergene, CHP Belediye Başkan Adayı Bahri Yılmaz, MHP Belediye Başkan Adayı Oğuz Belgül, parti teşkilat başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve esnaflar katıldı.

SERMAYE OLARAK GÜÇLÜ BİR KOOPERATİFİZ

Divan Başkanlığını Manisa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Recep Çınar'ın yaptığı genel kurulda konuşan Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Ali Ayan, Kooperatifin sermaye yapısının oldukça güçlü olduğunu belirterek, "Bloke sermayelerin rakamı 1 milyon 396 bin liradır. 2013 yılı karımız ise 606 bin liradır. Bu sermaye yapımız yeni arayışlara fırsat vermektedir." dedi.

KREDİLERDE TAKİP ARTIYOR

2002 tarihinde 1. risk sınıfında yer alarak 125 bin lira kredi kefaleti vermeye hak kazandıklarını hatırlatan Ayan, "Bu yılın 2. yarısında takibimiz yükseliyor. Bu grupta kalmak zorlaşıyor. Bu nedenle lütfen dikkatli olalım. Yeni kredi limitleri ve limitleri yakalamak için mutlaka 1. risk grubunda kalmak zorundayız. Kooperatifimiz 2013 yılını mevduatını %44 arttırarak gelirlerini azaltarak karını yükselterek kapatmıştır. Ancak geçen yıl %4 olan takip oranımız ne yazık ki 31.12.2013 itibari ile %17 lerdedir. Bunun için hemen genel kurul sonrasında sıkı çalışma yapacağız. Bunu hemen %10'un altına indirmek zorundayız. Bu nedenle alınan krediler sonrasında ödemelerde dikkatli olalım." dedi.

SÜPERMARKETLERE BİR KEZ DAHA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında devlet, esnaf ve sanatkarı koruyucu ve kollayıcı tedbirleri alır ibaresinin yer aldığını belirten ayan, "Bu çok önemli maddeye de güvenerek 16 yıldır beklediğimiz perakende yasasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Esnafa uygulanan faiz desteğinin 50 puan olarak devam etmesini bağkur emekli maaşlarının iyileştirilmesini esnafın perakende sektöründeki payının arttırılmasını istihdamın desteklenmesini kosgeb de olduğu gibi yeni bir uygulama ile sanayi sitesi ve küçük işyerlerindeki teçhizatların yenilenmesine fırsat verilmesini istirham ediyoruz. 2010 yılında Manisa'da 48 bin 750 esnaf vardı. 2014'de 41 bin civarında esnaf var. Soma'da ise 2010'da 3 bin 120 esnaf vardı, 2014'te ise bu sayı 2 bin 533'e düştü." dedi. Siyasilerin yaptığı konuşmaların ardından geçilen seçimlerde mevcut başkan Ali Ayan üyelerinin yeniden güvenoyunu alarak başkanlığa seçildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma Esnaf Kefalette Başkan Ayan Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement