Son Dakika! Dağlık Karabağ'da Türk-Rus Ortak Merkezi'nin görevlerine ilişkin mutabakat imzalandı - Son Dakika
Güncel

Son Dakika! Dağlık Karabağ'da Türk-Rus Ortak Merkezi'nin görevlerine ilişkin mutabakat imzalandı

Son dakika! Milli Savunma Bakanlığı tarafından Dağlık Karabağ'da yer alacak Türk-Rus Ortak Merkezi ile ilgili açıklamada, "Kuruluş ve görev esaslarına ilişkin teknik detaylara yönelik görüşmeler tamamlanmış, mutabakat imzalanmıştır" ifadelerine yer verildi.

01.12.2020 10:35  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söz konusu açıklamada, "Türk-Rus Ortak Merkezinin en kısa sürede faaliyete geçirilmesi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir" denildi.

BAKAN AKAR İMZALAMIŞTI

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkesin uygulanmasını gözetmek ve denetlemek amacıyla, 11 Kasım'da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu arasında video telekonferans yöntemiyle mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Son Dakika! Türk-Rus Ortak Merkezinin kuruluş ve görev esaslarına ilişkin mutabakat imzalandı

"MUTABAKATI İHLAL EDEN EYLEMLERİ TESPİT EDECEĞİZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin görüşlerini ve Türkiye'nin buradaki konumunu ve Türk-Rus Ortak Merkezinin hedefini paylaşmıştı. Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı: 1Anlaşmanın 5. maddesi gereği Rusya ile ortak gözlem, denetim merkezi açılması konusunda bir mutabakata vardık. Bu süreci kardeş Azerbaycan ile koordine ettik. Azerbaycan'ın da olur verdiği şekilde daha önce de mutabakata vardığımız anlaşmanın detayları belli olduktan sonra dün akşam Savunma Bakanımız Akar ile Rusya Savunma Bakanı arasında nihai belge imzalandı. Şimdi sırada bu işin detaylarını konuşacağız. Azerbaycan topraklarında, Azerbaycan'ın uygun gördüğü yerlerde olacak. Bu merkez, denetim ve gözetleme merkezi tabii ki önemli işlevler görecek. Mutabakatı ihlal eden eylemleri tespit edecek.

Yarın Azerbaycan'ın uygun gördüğü şartlarda atılacak adımları da Türkiye olarak destekleyeceğiz. Sadece işgal edilen toprakların geri alınması değil bundan sonraki süreçte Azerbaycan'ın yanında olacağız"

Son Dakika! Dağlık Karabağ\'da Türk-Rus Ortak Merkezi\'nin görevlerine ilişkin mutabakat imzalandı

Son Dakika Güncel Son Dakika! Dağlık Karabağ'da Türk-Rus Ortak Merkezi'nin görevlerine ilişkin mutabakat imzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • oozturk: Anlaşmanın yapılması güzel haber ama ne zaman Türk Askeri Azerbaycan'da olacak.2000 asker görev yapacak diyorlar. Sevkiyat ne zaman başlayacak. Hiç bir bilgi yok. 3 0 Yanıtla
  • hakan: dağlık karabağda demiyor ki mutabakatta, ruslar istemiyor bizi orada. azerbaycan da kurduracaklar bize ortak merkezi. 1 0 Yanıtla

Advertisement