Sorgun'da Organik Çilek Üretimi - Son Dakika
Güncel

Sorgun'da Organik Çilek Üretimi

Sorgun\'da Organik Çilek Üretimi

Mayıs ayında başlayan çilek hasadı Ağustos ve Eylül ayı sonuna kadar devam ediyor.

28.08.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mayıs ayında başlayan çilek hasadı Ağustos ve Eylül ayı sonuna kadar devam ediyor. Kokusu, rengi, büyüklüğü ve hormonsuz olması özelliğiyle de dikkat çeken Yediveren çileğinin yaz ortasında yetişmesi, üreticilerin yüzünü güldürdü. Beldede 4 dönümlük iki ayrı çilek tarlasında bu yıl 6 ton çilek elde edildi. Pazar sıkıntısı olmadan tarlada alıcısını bulan çileğin kilosu ise 6 lira satılıyor.

BUĞDAY VE ARPAYA GÖRE 10 KAT DAHA KAZANÇLI

Alternatif ürün kapsamında İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün yaptığı bir projeye başvuruda bulunduğunu belirten çiftçi Osman Nuri Yeşilay, İl tarımın yapmış olduğu bir projeye müracaat ederek bu bahçeyi kurdum. Çilek denilince akla eskiden Mersini Adana, İzmir Ege ve Akdeniz bölgesi gelirdi. 2013 yılında Yozgat'ta Yediveren çileğini iki yıldır yetiştirip, hasadına Mayıs ayının 20'sinde başlıyoruz. Yediveren olduğu için Eylül ayı sonuna kadar Yozgat halkına çok lezzetli organik çilek tattırıyoruz. Ürünlerimizi tarlada pazarlıyoruz. Pazar sorunumuz hiç yok. Burası iki dekar ve 10 bin fide dikildi. Mayıs ayından itibaren 2 ton ürün elde ettik. Eylül ayı sonuna kadar bu rakam yıllık bazda 4 tona çıkmış olacak. Çileğin kilosunu 6 liradan ve pazara gitmeden tarlada satıyoruz. Emekli maaşımdan fazla para kazanıyorum. Şu anda talebi karşılayamıyoruz dedi.

Daha önceleri buğday ve arpa ekimi yaptıklarını, ancak yeteri kadar verim alamadıklarını belirten çiftçi Ömer Nazlıgül ise iki dönümlük tarlasında daha önce buğday ektiğini, bu yıl çilek ekimi yaptığımnı ve bin 600 kilo çilek aldıklarını, 7 bin 500 getirisi olduğunu söyledi. Nazlıgül, Karlı bir iş. Alternatif ürün olarak çilek ektik, mutluyuz huzurluyuz. İmkanım olursa çilek işini büyütmeyi düşünüyorum. dedi.

MARKALAŞTIRMAK İSTİYORUZ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sorgun'da Organik Çilek Üretimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement