Sorgun'da Pancar Alım Kampanyası Törenle Başladı - Son Dakika
Güncel

Sorgun'da Pancar Alım Kampanyası Törenle Başladı

Sorgun\'da Pancar Alım Kampanyası Törenle Başladı

Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan pancar alım kampanyasının açılışında yaptığı konuşmada, pancar bedeline karşılık üreticilere ürün bedellerinin yüzde 30'u olan 19 milyon lirasının avans olarak ödendiğini söyledi.

24.09.2014 16:52  Güncelleme: 09:01

Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan pancar alım kampanyasının açılışında yaptığı konuşmada, pancar bedeline karşılık üreticilere ürün bedellerinin yüzde 30'u olan 19 milyon lirasının avans olarak ödendiğini, kalan 41 milyon lirasının ise teslimin bitmesinden sonra 2 ay içerisinde ödemelerin gerçekleştirileceğini belirtti. AK Parti Yozgat Millekvekili Yusuf Başer ise, Türkiye'de şeker pancarı üreticisine bin 500 Euro civarında para ödediklerini belirterek, Biz her bir ton şeker pancarı için çiftçi kardeşlerimize 500 Euro civarında destek veriyoruz dedi.

Kampanya döneminde Yozgat Şeker Fabrikası'na pancar getiren ilk 6 çiftçiye cumhuriyet altını verildi. Kampanyanın ilk gününde Yozgat Şeker Fabrikası önünde çiftçiler uzun kuyruklar oluşturdu. Çiftçiler, pancarın diğer ürünlere göre kazancının iyi olduğunu dile getirdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sorgun'da Pancar Alım Kampanyası Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement