Sorgun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sorgun'dan Kısa Kısa

Zinde Gençlik Derneği ve Son Peygamber Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "İdeal İnsan Son Peygamber'in Hayatı" bilgi yarışmasına Sorgun ilçesinden bin 500 kişi katıldığı bildirildi.

06.04.2015 13:33

Zinde Gençlik Derneği ve Son Peygamber Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "İdeal İnsan Son Peygamber'in Hayatı" bilgi yarışmasına Sorgun ilçesinden bin 500 kişi katıldığı bildirildi.

Zinde Gençlik Derneği Sorgun Temsilcisi Ahmet Turan Dinçer, AA muhabirine açıklama yaptığı açıklamada, "Ufka Yolculuk" adı altında her yıl düzenlenen etkinliğin bu yıl, "İdeal İnsan Son Peygamber'in Hayatı" yarışması olarak gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Sınav sonucunda 3 kategoride dereceye girenlere Türkiye ve ilçe genelinde çeşitli ödüller verileceğini belirten Dinçer, "Sınavı Sorgun merkezde 5 okulda yaptık. Yarışmanın düzenlenmesi ve okul tahsisi hususunda yardımlarını esirgemeyen Sorgun Kaymakamlığına, Sorgun Belediyesine, Sorgun Milli Eğitim Müdürlüğüne, ilgili okul idarecileri, salon başkanları ve gözetmenlere ayrıca dereceye girenlerin ödüllendirilmesinde katkılarını esirgemeyen sponsorlara ve yarışmaya yoğun ilgi gösteren Sorgun halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dinçer, sınava Sorgun'da bin 500 kişinin katıldığını, dereceye girenlerin ödülleri daha sonra düzenlenecek programla verileceğini kaydetti.

Sorgun Tekvando Takımı 7 madalya kazandı

Niğde'de hafta sonu gerçekleştirilen Gençler Okullar Arası Tekvando Grup müsabakalarında, Sorgun Tekvando takımı 3 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya kazandı.

Sorgun Tekvando takımı antrenörü Ahmet Turan Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu Niğde'de yapılan müsabakalara 12 ilden sporcuların katıldığını söyledi.

Müsabakalarda, Sorgun Türk Telekom Lisesi'nden Alparslan Künbetli, Yozgat Fen Lisesi'nden Zeynep Yeter Altan, Sorgun Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesi'nden Ayşen Gülsün Altan'ın birinci olarak altın madalya kazandığını belirten Dinçer, Sorgun TOKİ Şehit Mustafa Tekgül Anadolu Lisesi'nden Arzu Çetin ve Yozgat Fen Lisesi'nden Ömer Faruk Akgül'ün ikinci olarak gümüş, Sorgun Sağlık Meslek Lisesi'nden Ebubekir Baran ve Sorgun İmam Hatip Lisesi'nden Muhammet Kandemir'in de üçüncü olarak bronz madalya kazandığını kaydetti.

Sonuçların tesadüf olmadığını, uzun süren disiplinli çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayan Dinçer, sporcularının elde ettikleri bu sonuçlarla Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement