Soylu'dan Twitter Yorumu - Son Dakika
Politika

Soylu'dan Twitter Yorumu

Soylu\'dan Twitter Yorumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bilgi alma hakkının insanların mahremlerini izlemek demek olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına uymayan twitter'a erişimin yasaklanmasının normal olduğunu söyledi.

24.03.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bilgi alma hakkının insanların mahremlerini izlemek demek olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına uymayan twitter'a erişimin yasaklanmasının normal olduğunu söyledi.

Balıkesir temaslarını sürdüren Soylu, twitter'ın yasaklanmasıyla ilgili konuştu. Soylu, "TÜSİAD başkanı bir açıklama yapmış, bilgi alma hakkımız engelleniyor diye. Hangi bilgi alma hakkından bahsediyorsun? Diyelim ki senin eşin, ailen, mahremin, bir yakının bir mağazaya gitti. Mağazada soyunma kabinlerine girmiyorlar mı? Orada bir sapkın onu bir videoya aldı. Ertesi gün bir hesapla birlikte bunu twitter üzerinden yayınladı. Sen de TÜSİAD başkanısın ya, mahcup oldun. Kişilik onurun, şerefin zedelendi. Hemen bunu kapatmak için bir çare aradın. Gittin mahkemeye başvurdun. Başvurduktan sonra, mahkeme, evet sen haklısın, bu şahsiyetsiz bir şey, bu yanlış bir şey deyip karar verdi. Bunu nereye gönderecek? Devlete, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na. Bunu kapatın arkadaş diyecek. Twitter Amerika'da bir şirket. Ona, orası bir yazı yazacak. Mahkeme kararına göre kapatılması lazım. Burada sapkınlık var, çocuklarımızı pornoya alıştıran bir takım olumsuzluklar var, ne olursunuz bundan ülkemizi kurtarın diye yazı yazacak. O twitter şirketi İngiltere'ye, Amerika'ya. Fransa'ya, Güney Kore'ye, her ülkeye yapacak, ama Türkiye'ye geldi mi, Gezi olaylarında olduğu gibi, Türkiye'ye diz çöktürebilmek için duyarsız kalacak. Twitter da kapanır, her şey kapanır kardeşim bu ülkede. Benim bilgi alma hakkım var diye, başkalarının mahremini, onun bilgisini alacağım diye twitter'da izleyecek miyim? Bu özgürlük mü? Özgürlük, başkalarının özgürlük alanına girene kadardır. Başkalarının özgürlük alanını, kişisel mahremiyetlerini, şerefini, haysiyetini işgal ettiğin andan itibaren, orada insan hak ve ihlali devreye girer. İnsanın onuru ve mahremiyetinden başka önemli bir şey yoktur. Bu milletin ahlakından, edebinden, milletin birbirine olan bakışından daha büyük bir değerlendirme var mı? Bırakın onu, vergi veren bir vatandaş devletinden ne bekler? Devletin onu korumasını bekler. Devlet bize ne zaman lazım? Birileri şahsiyetimize, onurumuza, ahlakımıza, dükkanımıza saldırıyorsa, malımıza, mülkümüze saldırıyorsa, devlet bize o gün lazım değil mi? Ne için vergi veriyoruz? ya Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyar, hukukla birlikte onunla iletişimini kesersin, ya da biz sana erişimi burada serbest bırakmayız. Bakın youtube, İngiltere polisine erişime engelleme hakkı veriyor. Mahkemeye de değil, İngiliz polisine veriyor. Bizde hani sayın Başbakanımıza birileri beddua etti, o bedduayı youtube yaklaşık 1 buçuk gün sonra yayından kaldırdı. Ama neler duruyor yayınlarında? O kasetler, montajlar, bilmem neler. Başbakanımız dün söyledi. Obama ile ilgili tutsunlar da görelim bakalım. Okkalamıyorlar mı o youtube'u ve twitter'ı? Birden kendilerini Guantanamo'da buluyorlar mı, bulmuyorlar mı bakalım. Türkiye'nin milli güvenliğine bir saldırı vardır burada. Kişilerin hakkına bir saldırı vardır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Soylu, "Cumhuriyete sahip çıkmak ha? Ey Kılıçdaroğlu, kedi gibi oldun. Paralellerin şemsiyesinin altına girdin. Sen kim, cumhuriyeti korumak kim? Bugün cumhuriyeti de, milli iradeyi de, demokrasiyi de, gençlerimizin geleceğini de, dün 2 milyon insanın sahip çıktığı Tayyip Erdoğan koruyor. Bu ülkenin yarınından kimse endişe etmesin. Bize paraleller vız gelir, tırs gider. Bu memleket böylelerini çok gördü. Türkiye yoluna devam etmektedir. Türkiye, ne yaptığını, ne ettiğini, hangi istikamette olduğunu çok net bir şekilde ortaya koymaktadır" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Soylu'dan Twitter Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement