Sp İl Başkanı İlhan: Terör Olayları Bölge Ekonomisini Çökertti - Son Dakika
Güncel

Sp İl Başkanı İlhan: Terör Olayları Bölge Ekonomisini Çökertti

Sp İl Başkanı İlhan: Terör Olayları Bölge Ekonomisini Çökertti

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, 2015 yılının başta Türkiye olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için sıkıntılı geçtiğini söyledi.

29.12.2015 13:43

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, 2015 yılının başta Türkiye olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için sıkıntılı geçtiğini söyledi. İlhan, terör olayları nedeniyle bölge ekonomisinin çöktüğünü ve insanların göç ettiğini söyledi.

SP Van İl Başkanı Özay İlhan, parti binasında yaptığı basın toplantısında son dönemlerdeki terör olayları nedeniyle bölge ekonomisinin çöktüğünü ve insanların hayatını kaybettiğini söyledi. İlhan, şöyle konuştu:

"Bölgemizde özellikle bazı ilçelerimizde hendekler ve barikatlar kurulmuş, halk evlerinden, yerlerinden, yurtlarından olmuş, bir çok vatandaşımız çatışmaların ortasında kalıp, hayatını kaybetmiştir. Yaşanan sokağa çıkma yasakları ve kepenk kapatmalar yüzünden esnaf iflas etmiş yada iflasın eşiğine gelmiştir. İlimiz de yaşanan olaylardan nasibini aldı. 20 Temmuz ve sonrasında birçok terör olayı yaşandı. Kentimize gelen yerli ve yabancı turistler gelmez oldu. İran'la ticaret yapılan Kapıköy sınır kapısı uzun süre kapalı kaldı. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Esendere sınır kapısı da uzun zamandır kapalı durumda olması nedeniyle esnafımız üreticimiz büyük bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. Birçok esnafımız çeklerini ödeyemedi. Bölgemizde yaşanan olaylar vatandaşlarımızı geleceğe yönelik endişeler taşımaya sevk etti ve ilimizden 80 bin insanın göç etmesine neden oldu. Bunun dışında Vanımız birçok potansiyeli olmasına karşın, gerek iktidarın gerekse yerel yönetimlerin basiretsiz yöneticileri nedeniyle işsizliğin en çok olduğu şehirlerden biri olmuştur."

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sp İl Başkanı İlhan: Terör Olayları Bölge Ekonomisini Çökertti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement