Stk'lardan Darbe Girişimine Tepki - Son Dakika
Yerel

Stk'lardan Darbe Girişimine Tepki

Stk\'lardan Darbe Girişimine Tepki

Bitlis’in Güroymak ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, darbe girişimine karşı ortak basın açıklaması yaptı.

21.07.2016 09:20

Bitlis'in Güroymak ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, darbe girişimine karşı ortak basın açıklaması yaptı.

Güroymak'taki binlerce vatandaş, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerler tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için 'demokrasi nöbeti' tutmaya devam ediyor.

'Millet burada darbeciler nerede', 'vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin, Mektebinde Şahadet olan bir milletin kaderinde esaret yoktur' dövizlerinin açıldığı alanda, sivil toplum kuruluşlarının imzasının yer aldığı ortak basın metni okundu.

Güroymak Kaymakamı Muharrem Eligül de toplanan gruba hitap ederek, "Müslümanlıkla yoğrulan bu yurdu, imansız bırakma Allah'ım. Allah hepinizden razı olsun. Buraya tüm partilileri davet ediyorum. Çünkü bu olay hükümetimize tek yapılan bir darbe değildir. Meclisi bombaladıkları gibi mecliste bütün siyasi partiler var, millete yapılan darbedir. Bütün Norşin halkımızı bu darbeye karşı tek yürek olmaya davet ediyorum" dedi.

Darbe girişimine tepki amacıyla bayraklarla Güroymak Hükümet Konağı karşısında toplanan kalabalık grup, sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Toplanan vatandaşlar, dev Türk bayrağını açarak ilçenin çarşı merkezinde yürüyüş yaparak darbe girişimini kınadılar.

STK'lar adına basın bildirisini okuyan Güroymak Memur-Sen İlçe Temsilcisi Ali Erkoç, darbe girişimini kınayarak, " Türkiye'de 15 Temmuz akşamı görüldü ki karanlık güçler halkın iradesine el koymak istediler. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi hepimizin malumudur. Bu çılgınlığa teşebbüs edenleri elbette bizde unutmayacağız, tarihte unutmayacak ve dünya var oldukça vicdanlarda yargılanacaktır. Bu darbe teşebbüsünü lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stk'lardan Darbe Girişimine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement