Strazburg'da 'Erdoğan'ın En Uzun Günü' Belgeseli Gösterildi - Son Dakika
Güncel

Strazburg'da 'Erdoğan'ın En Uzun Günü' Belgeseli Gösterildi

Strazburg\'da \'Erdoğan\'ın En Uzun Günü\' Belgeseli Gösterildi

Fransa'nın Strazburg kentinde, gazeteci- yazar Can Dündar'ın çektiği 'Erdoğan'ın En Uzun Günü' adlı belgesel gösterildi.

03.10.2014 15:55

Fransa'nın Strazburg kentinde, gazeteci- yazar Can Dündar'ın çektiği 'Erdoğan'ın En Uzun Günü' adlı belgesel gösterildi.

Odyssee sinemasında gösterilen belgeselde 17 Aralık soruşturması ele alınıyor. Belgeseli izleyenler arasında CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal da vardı.

'CESUR GAZETECİLERİN SAYISI AZALIYOR'

Odyssee Sineması'nın yöneticisi Faruk Günaltay gösterimden önce yaptığı konuşmada, "Bu akşam sinemamızda ilk defa gösterime giren belgesel, iktidar yanlısı gazeteler tarafından paralel, komplo iddialarıyla suçlandı. Biz ve sizler şu an komplonun bir parçasıymışız. Tehditle hiçbir yere gidilmez. Şayet cesur gazeteci Can Dündar'a dokunurlarsa bilsinler ki Strazburg'ta bu faşizan davranışa karşı bir direniş yükselecektir. Türkiye'de gerçek gazeteciler için işler giderek zorlaşıyor. Sayıları azalan cesur gazeteciler hayatlarını riske atıyor" dedi.

'BİRBİRLERİNİN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI ORTAYA DÖKTÜLER'

Gazeteci Can Dündar ise şunları söyledi:

" Hükümet, dershane konusunda anlaşmazlık çıkana kadar cemaatle ülkeyi el ele yürüttü. Anlaşmazlık kavgaya dönüşünce her iki taraf istihbarat toplamaya başladı. Belgeler, dosyalar hazırlandı; telefonlar dinlendi. Sonra boşanan karı- koca gibi her iki taraf kirli çamaşırlarını ortaya dökmeye başladı. İnternette dinleme kayıtları çıktı. Kayıtlarda Başbakan ve ailesinin, bakanlar ve üst düzey bürokratların konuşmaları vardı. Ülkenin nasıl yolsuzluk batağına saplandığı ortaya çıktı. Tabii bu kayıtlar merkez medyada çıkmadı; İnternet'te yayınlandı. Basının yolsuzluk haberlerine yer vermemesi utanç verici. Biz Türkiye'nin tüm yolsuzluklardan aklanmasını istiyoruz. Belgesel ilk defa Türkiye'de Mart ayında Artı1 televizyonunda yayınlandı; sonra televizyon kapatıldı. Bu hükümet mutlaka yarın bir gün yolsuzluk dosyasından yargılanacaktır."

Antalya Milletvekili Deniz Baykal belgesel üzerine yorum yapmazken, Fransız izleyiciler Can Dündar'a çok sayıda soru yöneltti. - Strazburg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Strazburg'da 'Erdoğan'ın En Uzun Günü' Belgeseli Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement