Sualtı Hokeyi Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Sualtı Hokeyi Türkiye Şampiyonası

Şampiyona, final mücadelesiyle devam ediyor.

13.04.2014 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca (TSSF) Sakarya'da düzenlenen Sualtı Hokeyi Türkiye Şampiyonası final karşılaşmalarıyla devam ediyor.

TSSF Asbaşkanı Şahin Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya Ankara, İstanbul, Eskişehir, Kocaeli, Mersin, Kütahya ve Sakarya'dan 6 bayan 13 erkek takımının katıldığını söyledi.

"Erkek müsabakalarımız grup, yarı final ve final şeklinde oynanıyor" diyen Özen, "Bayan takımlarını da tek yarı lig usulüne göre oynattık. Ankara ODTÜ, Eskişehir Telekom takımlarımız finale kaldı. Lig usulündeki bayan müsabakalarında ise İstanbul Bilimsel Yüzme Merkezi takımı birinci oldu. Çok iyi organize edilmiş bir müsabaka, bu nedenle il müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Özen, sualtı hokeyinde özelliği nedeniyle seyirci sıkıntısı yaşandığına dikkati çekerek, seyircilerin ilgisini su altındaki çekimleri büyük ekranlara yansıtarak gidermeye çalıştıklarını vurguladı.

Türkiye Sualtı Hokey Takımı'nın dünya çapında çok iyi başarılara imza attığını aktaran Özen, sözlerini şöyle tamamladı:

"2008'de erkeklerde Avrupa Şampiyonu, bayanlarda da Avrupa ikincisi olduk. 2007'de dünya ikinciliklerimiz var. 2009'da dünya 4'üncüsü olduk. En son geçen yıl milli takımımız dünya 5'incisi oldu. Dünyadaki rakiplerimize göre genç takımımız var, iyi mücadele ediyoruz. Bu kadroyla dünyadaki birçok organizasyonda final oynayan ülke konumundayız. Bu yüzden sualtı hokeyi, Sualtı Sporları Federasyonunun en önemli branşları arasındadır. Kaliteli sporu ve takım sayıları her geçen yıl artarak devam ediyor." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sualtı Hokeyi Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement