Süleyman Demirel Ankara İçin İlhan Kesici'yi Önerdi - Son Dakika
Güncel

Süleyman Demirel Ankara İçin İlhan Kesici'yi Önerdi

Süleyman Demirel Ankara İçin İlhan Kesici\'yi Önerdi

2014 yerel seçimlerde Ankara'yı almak isteyen CHP'de Demirel'in önerisiyle İlhan Kesici'nin ismi gündeme geldi.

08.11.2013 11:43  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de, yerel seçimlere hazırlık sürecinde merkez sağ kökenli isimlerin partiye daveti yeniden gündemde. ANAP ve DYP'de siyaset yapmış görev almış 200'e yakın isim, CHP'ye özel olarak davet edilecek. Bu hamlenin ardından eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'in Kılıçdaroğlu'na Ankara için İlhan Kesici'yi önerdiği ortaya çıktı.

ANKARA İÇİN SÜRPRİZ İSİM

Ankara adayının merakla beklendiği CHP kulislerinde bir de sürpriz yaşandı. Eski milletvekili İlhan Kesici'nin adı yeniden gündeme gelirken, Kesici isminin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından önerildiği öne sürüldü. Ancak kulislerde Kesici'nin adaylığına ihtimal verilmiyor. CHP, yerel seçimlere hazırlık sürecinde yeniden "merkez sağ" siyasetçilerin kapısını çalacak. Bir süre önce Kılıçdaroğlu'nun "DYP'li, ANAP'lı, DP'li aydın, ülkesini seven, ülkesi için bedel ödemeyi göze alan bütün yurttaşlarımı 6 okun, CHP'nin şemsiyesi altına bekliyorum" çağrısı doğrultusunda partide bir süredir çalışmalar yürütüldüğü ortaya çıktı.

TALİMAT KILIÇDAROĞLU'NDAN

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu bir süre önce kurmaylarına ANAP ve DYP çatısı altında önceki dönemlerde milletvekilliği, belediye başkanları ve genel merkez yöneticiliği yapan, "CHP'nin değerlerine uygun olacağı değerlendirilen siyasetçilerin" belirlenmesi talimatı verdi. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren isimler, 200'ü aşkın eski merkez sağ siyasetçinin isim ve iletişim bilgilerini Kılıçdaroğlu'na iletti. Bu isimlerin tek tek partiye davet edilmesi için çalışmaların sürdüğü ve yerel seçim öncesinde bu davete olumlu bakabilecek isimlerle geniş bir katılım töreni düzenlenmesinin öngörüldüğü öğrenildi.

PARTİ İÇİNDE ELEŞTİRİ

Parti içinde "merkez sağ"a açılma olarak tanımlanan bu çalışmaların partide bazı isimleri rahatsız ettiği öğrenildi. Bazı "sol kanattan" partililer, "Merkez sağa açılma daha önce de denendi, ancak partiye bir oy katkısı sağlamadı" diyerek tepki gösterirken, daha önce partiye merkez sağdan geçen ve milletvekili adayı olarak gösterilen İlhan Kesici, Edip Safter Gaydalı, Lütfullah Kayalar, Sinan Aygün ve Turhan Tayan gibi isimlerin partiye katkı sunmadığı iddia etti.

DEMİREL RİCASI

Öte yandan Ankara adayının henüz netlik kazanmaması nedeniyle isim arayışının sürdüğü ortaya çıkarken, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eski milletvekili İlhan Kesici'yi, Kılıçdaroğlu'na önerdiği iddia edildi. Parti kulislerine yansıyan bilgiye göre Kesici'nin Ankara'dan aday olmasının değerlendirilmeye bu telefon nedeniyle alındığı belirtildi. Ancak Kesici'nin aday olarak gösterilmesine sıcak bakılmadığı ifade edildi.

MANSUR YAVAŞ GERİ ÇEVİRDİ

2009 yerel seçimlerinde MHP'den Ankara adayı olan Mansur Yavaş'ın isminin de bir süre öncesine kadar CHP kulislerinde Ankara adayı olarak konuşulması dikkatleri çekti. Yavaş'ın, CHP yönetimine, "Siz, sol bir partisiniz. Ben hayatım boyunca sağda siyaset yaptım. Sizin partinize uygun bir aday olmam" diyerek daveti geri çevirdiği öğrenildi. CHP'de Ankara adayının kim olacağının ay sonu netleşebileceği ifade edilirken, parti kulislerinde Kesici'nin dışında bu görev için Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Yalçın Karatepe ve eski Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın isimleri geçiyor. Aday adaylığını açıklayan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç'ın da çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi.

"GENEL BAŞKANI KIRAMADIM"

Genel Başkan Yardımcılığı görevinden 23 Ekim günü istifa ettiğini duyuran CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, dün sabah saatlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, görevine döndü. Kılıçdaroğlu'nun, "İstifanızı onaylamadık. Göreve devam etmenizi istiyorum" sözleri üzerine Halıcı, istifa dilekçesini geri aldı. Görüşmede Halıcı'nın istifasına karar verdiği toplantıda vurguladığı şikayetlerin ise ele alınmadığı öğrenildi. Halıcı, "Genel Başkan göreve devam etmemi istedi, kendisini kıramadım. Göreve devam ediyorum. Görev alanım doğrultusunda çok önemli projeler yürütüyoruz. Gerek genel merkezi gerek örgütü bütün süreçleri intranete taşıdık. CHP, bu konuları Türkiye'de dünyada ilk defa önemseyen, hayata geçirilmesinde fikirsel olarak start veren bir parti. Şu an var gücümüzle çalışmaya, halkımızın bizden beklediği çok önemli bir görev var. AKP iktidarının demokratik yoldan değişmesi konusunda üzerimize düşen büyük bir görev var. Önümüzde üç tane seçim var. Bütün partiye görev düşüyor" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Süleyman Demirel Ankara İçin İlhan Kesici'yi Önerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 suç örgütü çökertildi
    08:14 İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı
    08:01 Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı

    Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından ekiplerin çalışması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobildeki kişiler son anda kurtuldu. Toprak yığını ve kaya parçalarının temizlenmesinin ardından yol tekrar araç geçişlerine açıldı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü ve Bina Sahibi İfade Verdi
    07:58 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü ve Bina Sahibi İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve CHP'ye satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka, ifadelerinde detayları paylaştı. Braka, CHP'li kişilerle görüşmelerin avukatları aracılığıyla gerçekleştiğini belirtirken, Yılmaz ise parayı İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'ten aldığını söyledi.

  • Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi
    07:51 Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın ''Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan'' dediğini öne sürdü.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.


Advertisement