Sultangazi'de Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Sultangazi'de Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat süreci denilen o karanlık dönemde okuduğu bir şiir sebebiyle hapishaneye girdiğini, temeli atılan imam hatip lisesi inşaatının da kaderine terk edildiğini ifade ederek, "Sonra Türkiye'de devran değişti, tarihe gömülmek istenen şahsımı sizler bu ülkede Başbakanlığa getirdiniz.

16.05.2015 15:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat süreci denilen o karanlık dönemde okuduğu bir şiir sebebiyle hapishaneye girdiğini, temeli atılan imam hatip lisesi inşaatının da kaderine terk edildiğini ifade ederek, "Sonra Türkiye'de devran değişti, tarihe gömülmek istenen şahsımı sizler bu ülkede Başbakanlığa getirdiniz. Ardından Cumhurbaşkanı yaptınız. 28 Şubat darbecileri ise tarih oldu" dedi.

Erdoğan, Sultangazi'de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçe halkına, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yüzde 61,5'lik destekleri için teşekkür etti.

"Teveccühünüze, itimadınıza, güveninize inşallah layık olacağım" diyen Erdoğan, Sultangazi Belediyesi ve ilgili bakanlıklar arasındaki iş birliğiyle ilçeye kazandırılan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Bunların arasında inşaat maliyeti 18 milyon lira, arsa bedeliyle 56 milyon liralık eser olan Sultangazi Hükümet Konağı'nın da bulunduğunu ifade eden Erdoğan, kaymakamlık ve birçok kamu kurumunu bünyesinde barındıran hükümet konağında, ilçe halkına daha kaliteli hizmet verileceğine inandığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında, katılımcılar tarafından büyük bir Türk Bayrağı açıldı. Bunun üzerine Erdoğan, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/ Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini anımsattı.

Bu sürprizi yapanlara gençlere teşekkür eden Erdoğan, yatırımlara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Sultangazi sağlık merkezi 7 trilyon. İnşaat ve arsasıyla birlikte 21 trilyon. Toplam maliyetiyle ilçedeki pek çok sağlık birimini bünyesinde toplayan önemli bir eser. İnşallah önümüzdeki yıl, Başbakanlığım döneminde başlattığımız devlet hastanesinin de açılışını yapacağız. Yaşlılarımıza en iyi hizmeti vermek üzere inşa edilen, huzurevi ve yaşlı bakımevi, 19 trilyonu bulan inşaat ve arsasıyla birlikte toplamda 30 trilyona ulaşan maliyetle hayata geçirildi. Engelliler eğitim ve kültür merkezi, ilçemizdeki engelli kardeşlerimize hizmet vermek üzere 7 trilyon inşaat maliyeti ve arsa maliyetiyle 31 trilyon liralık bedelle tamamlandı. Bu eserlerin resmi açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz."

"Türkiye'nin üzerine karabulutlar çöktü"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi Belediyesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı ile çok önemli eğitim yatırımlarını da ilçeye kazandırdığını, bunların arasında birinin kendisi için önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye bir imam hatip lisesi kazandırmak için çalışmalara başladıklarını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mevlana Bulvarı üzerinde uygun bir yer bulup, imam hatip lisemizin o zaman temelini atmıştık. İnşaat devam ederken Türkiye'nin üzerine karabulutlar çöktü. 28 Şubat süreci denen o karanlık dönemde okuduğum bir şiir sebebiyle mahkemelerde yargılandım, malum ceza verdiler. Belediye başkanlığım düşürüldü, hapishaneye girdim. Temelini attığımız imam hatip lisesinin yapımı durduruldu ve inşaat kaderine terk edildi. Sonra Türkiye'de devran değişti, tarihe gömülmek istenen şahsımı sizler bu ülkede Başbakanlığı getirdiniz. Ardından Cumhurbaşkanı yaptınız. 28 Şubat darbecileri ise tarih oldu. Bugün artık onları kimse hatırlamıyor, kaderine terk edilen imam hatip lisemizi de sağolsun Sultangazi Belediyemiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız daha güzeliyle daha büyüğüyle yeniden inşa ettiler."

Erdoğan, Türk bayrağını hazmedemeyenler olduğunu ifade ederek, "İsteseler de istemelerde bu bayrak, bu ülkede ilanihaye dalgalanmaya devam edecek. Bu renk şehidimizin kanının rengidir. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız şehidimizin ta kendisidir" dedi.

"Kızlarımızı başörtülü olarak üniversiteye almadılar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okulun adının büyük bir kadirşinaslık gösterilerek "Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatim Lisesi" konulduğunu belirterek, "Doğrusu az önce burada vakıf oldum. Şimdi okulumuza bir de yurt binası ilave ediliyor" diye konuştu.

Bu okulun hikayesinin Türkiye'nin hikayesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Önümüzdeki dönemden itibaren bu okulda eğitim görecek öğrencilerimiz de buranın tarihi seyrinden aldıkları ibretle ülkemizin gelecekteki yöneticileri, iş adamları, aydınları olarak milletimize hizmet verecek. Allah emeği geçenlerden razı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan, iki kız, iki erkek çocuğu bulunduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dördü de imam hatip mezunu. Ben de imam hatip mezunuyum. Kızlarımızı başörtülü olarak maalesef üniversiteye almadılar hatta okullarının kapısından geri çevirdiler. O günler yaşandı. Erkek evlatlarımıza da katsayı uyguladılar. Yüksek puanlar almalarına rağmen bu ülkede istedikleri üniversiteye göndermediler. Biz evlatlarımızı yurtdışına göndermek zorunda kaldık. Amerika'da, İngiltere'de başörtülü olarak okuyabildikleri halde burada okuyamadılar. Kimi kızlarımız Avusturya'da gittiler başörtülü olarak, okudular. Yüzlerce, binlerce ve oralardan kimisi  doktor, kimisi mühendis, kimisi avukat olarak tekrar döndü, geldi. Kimisi ekonomist olarak döndü geldi. Öz yurdu garipsin, öz vatanında parya var ya. İşte böyle gördüler. Sonunda ne oldu? Sonunda hak tecelli etti. Şimdi imam hatiplerin orta kısımları açıldı mı? Açıldı. Kat sayı kalktı mı? İstediği üniversiteye imam hatiplide meslek liseli de gidebiliyor mu?  Ama şimdi ben sizden Cumhurbaşkanınız olarak bir şey istiyorum. Başarılı olacaksınız. Başarılı olacaksınız, başarılı olacaksınız. Milli ve manevi duygularla inşallah bu ülkenin geleceğinin tayininde söz sahibi olacaksınız."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultangazi'de Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement