Sur'dan Kara Haber: 3 Şehit - Son Dakika
Güncel

Sur'dan Kara Haber: 3 Şehit

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş daha şehit oldu. Bugün bölgeden iki kara haber gelmişti, şehit sayımız üçe çıktı.

10.01.2016 23:23  Güncelleme: 09:35

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde bugün PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan ve polis memuru Buhari Ağçelik, Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş'in şehit olduğu çatışmada ağır yaralılar arasında bulunan 1 uzman çavuş da tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Hastanede yaralı 9 güvenlik görevlisinin tedavilerine ise devam ediliyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan bugün sabah saatlerinde yapılan yazılı açıklamada "10 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda saat 18.55'te bölücü terör örgütü mensubu teröristlerlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur." denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

GEÇİCİ GÖREVLE DİYARBAKIR'DAYDI

Kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş'in Hatay'daki baba ocağına ateş düştü. İskenderun ilçesi Gültepe Mahallesi'nde yaşayan aile, oğullarının şehadet haberiyle fenalık geçirdi. Bingöl'de görevli olan ve kısa süre önce geçici görevle Diyarbakır'a giden Şehit Kıldiş'in eşinin 4 aylık hamile olduğu öğrenildi.

1.5 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Saldırıda şehit olan polis memuru Buhari Ağçelik'in Malatya'daki baba ocağına acı haber ulaştı. Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi'ndeki baba evine giden yetkililer, anne Aynur ve şehidin kardeşi Nasuhi Ağçelik'e acı haberi verdi. Şehidin ailesi acı haberle gözyaşlarına boğuldu. 1,5 ay önce evlendiği öğrenilen şehit Ağçelik'in Bingöl'de görevli olduğu, geçici görevle Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi.

Sur\'dan Kara Haber: 3 Şehit
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sur'dan Kara Haber: 3 Şehit - Son Dakika


Advertisement