Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" - Son Dakika
Güncel

Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası"

İstanbul Sultangazi ilçesinden "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" kapsamında Diyarbakır'a 3 tır dolusu insani yardım malzemesi gönderildi.

20.01.2016 17:22

İstanbul Sultangazi ilçesinden "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" kapsamında Diyarbakır'a 3 tır dolusu insani yardım malzemesi gönderildi.

Diyarbakır'da, Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için başlatılan kampanyaya, Sultangazi Kaymakamlığı, Eğitim-Bir-Sen Şubesi ile bazı kamu ve sivil toplum kuruluşları tarafından destek verildi.

Bu kuruluşların gönderdiği 2 bin koli gıda, 7 bin battaniye ile giysi ve ayakkabıdan oluşan yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kayapınar ilçesindeki toplama merkezine teslim edildi.

Malzemeleri alan Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş, Türkiye'nin her yerinden kampanyaya destek verildiğini söyledi.

"Oradaki kardeşlerimiz, Sur'daki kardeşlerimizin sesini duyarak yardımlarını esirgemediler" ifadesini kullanan Memiş, şöyle konuştu:

"Bütün İslami sivil toplum örgütlerine, kamu kuruluşlarına, Sultangazi'deki esnaf ve vatandaşa teşekkür ediyoruz. Sur'da hendek ve barikat siyaseti nedeniyle mağdur kalan dindar Kürt halkının sıkıntısı var. Bu bağlamda İslam kardeşliği hukuku çevresinde davranan batıdaki kardeşlerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Rabbim inşallah bu yardımlarını ve hayırlarını artırır."

Devletin mağdur ailelere önemli destek verdiğini de vurgulayan Memiş, yardımın kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement