Suriçi Divan Toplantısı" - Son Dakika
Güncel

Suriçi Divan Toplantısı"

Suriçi Grubu Derneği tarafından düzenlenen sezonun ikinci toplantısı, Yıldız Parkı'nda yapıldı.

28.10.2014 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriçi Grubu Derneği tarafından düzenlenen sezonun ikinci "Suriçi Divan Toplantısı", Yıldız Parkı'nda gerçekleştirildi.

Parkın Vera Salonu'nda yapılan toplantıya katılan, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Kent ve Türkiye" konulu konuşmasında, İstanbul'daki birçok ilçe ve mahallenin, Türkiye'nin bazı illerinden daha yüksek nüfusa sahip olduğuna dikkati çekerek, kent ve kentleşme üzerine pek kafa yorulmadığını ifade etti.

Şehrin binalarla değil, insanla inşa edileceğini kaydeden Külünk, "İnsanla kültür, insanla medeniyet, bereket, şefkat ve adalet duygusuyla şehrin inşa edilebileceğinin bize hatırlatılması gerekiyor. Bu tavrımızı ciddi anlamda yenilemek durumunda olduğumuzu düşünüyorum. Değilse bu şehir bizden davacıdır" diye konuştu.

Metin Külünk, insan ve kent kavramlarının birbirine en çok yakıştığı yerin İstanbul olduğunu aktararak, "Bu şehirde eğer insanı yeni bir medeniyet inşasında asli bir unsur olarak görmez ve bu şehri insansız, sadece binalarla anılan bir şehir haline getirmeye kalkarsanız, bu şehir size itiraz eder" değerlendirmesinde bulundu.

Sınırlarda yaşanan sorunlara da değinen Külünk, "Eğer bu coğrafyada Kürtlerin Türklerle kurduğu ittifakın, bizim cihan devleti oluşumuzun en stratejik boyutlarından biri olduğunu unutursak, tarihi doğru okumamış, bu coğrafyanın da bizi nereye yönlendirdiğini anlamamış oluruz" dedi.

Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Keşke bu coğrafyada bir terör örgütünün başka bir terör örgütüyle kavgası, bu coğrafyanın şekillenmesinde merkez olmasa. Keşke bizim kanımız, gözyaşımız akmasa, sürgün edilişlerimiz olmasa. Ansızın gelen şiddet karşısında, 2- 3 gün yol yürüyen insanımız olmasa. Keşke bu coğrafyadaki şekillenişte, Esad'ın diktatörlüğü karşısında 300 bin mazlum insanın dökülen kanı olmasa."

Türkiye'nin, insanlığın aradığı barış düzeni mücadelesindeki en kritik eşik olduğunu vurgulayan Külünk, "Bu kale düşseydi bugün bunların hiçbirini konuşuyor olmazdık. Şimdi de küresel yapıda, İsrail- Filistin çatışmasının olmadığı, Kürtler üzerinden tartışmaların olmadığı, kan ve gözyaşının yerini, demokrasi, özgürlük ve zenginliğin aldığı, yeni bir barış düzeninin kurulmasını isteyenlerle, 'kan ve kaos devam etsin' diyenler, arasındaki mücadelenin en kesin olduğu bir zaman dilimini yaşıyoruz. Acı verici ama bu coğrafya hiç acısız ve bedel ödenmeden şekillenmemiş. Zor bir coğrafya" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna ilişkin daveti kendisine iletilen Suriçi Grubu Derneği Genel Başkanı Nedim Abi ise "Bu davet şahsıma yapılan bir davettir ama yol arkadaşlarımın çalışkanlığı, davalarına olan inancın göstergesidir. Daha fazla çalışacağız, daha fazla koşturacağız. 25 yıl önceki toplantılarla başladığımız çalışmalarımızı, bugün 5 farklı isim altındaki toplantılarla sürdürüyoruz. Yeniden güçlü Türkiye kurulana dek daha çok çalışacağız" diye konuştu.

Toplantının sonunda, Nedim Abi ve Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet tarafından Metin Külünk'e hediyeler verildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriçi Divan Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement