Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" Kampanyası

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ağrı Başkanı Kerem Anığı, "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyasına destek çağrısında bulundu.

20.11.2015 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ağrı Başkanı Kerem Anığı, " Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Anığı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşın beşinci yılına girdiğini ve gayri resmi rakamlara göre yarım milyondan fazla insanın hayatını kaybettiğini anımsattı.

Suriyelilerin son çeyrek yüzyılın en büyük dramını yaşadıklarına dikkati çeken Anığı, İHH olarak her zaman olduğu gibi Suriye iç savaşında da mazlumların yanında olmaya gayret ettiklerini belirtti.

Anığı, özellikle Türkiye'de misafir olan sığınmacılara kol kanat germeye çalıştıklarını, bu kapsamda Kilis ve Reyhanlı'da iki büyük ekmek fırını işlettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu fırınlarımızda günde 20 ton un işliyor. Bu 200 bin ekmeğe tekabül ediyor. Günde 200 bin ekmek istisnasız düzenli olarak her gün üretiliyor. Savaşın mağduru olan kardeşlerimize gerek konteyner kentte gerek iç bölgelerde dağıtılmak üzere bu ekmekler üretilip dağıtılıyor. Genel merkezimiz tarafından son bir aydır savaşın ağır şartlarından ve kışın da geliyor olmasından kaynaklı maalesef un stoklarımızın tükenmeye doğru gittiği bildirildi."

Anığı, un stoklarının tükenmesiyle ekmek üretilemeyecek olmasının bölgede ciddi anlamda mağduriyet yaratacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Suriye'nin iç bölgelerinde ekmeğin fiyatı 17 liraya çıkmış durumda. Dolayısıyla bu çalışmamız çok anlamlı bir çalışma. Bu çağrı çok önemli bir çağrı. Ağrı'da da "Ekmeğini Kardeşinle Paylaş" diye bir çağrıda bulunduk. Bu kapsamda şu anda Ağrı'da duyarlı arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin ve hayırsever insanların yardımıyla un bağışı kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Önümüzdeki hafta inşallah bir tır yardım ve en az 20-25 ton un göndermeyi hesap ediyoruz. Tüm duyarlı insanlara kışın geldiğini özellikle temel gıda ihtiyacı olan un stoklarımızın tükendiğini, kardeşleriyle muhakkak ekmeklerini paylaşmalarını bekliyoruz."

Kerem Anığı, hayırseverlerin kampanyaya vakıflarına bizzat gelerek ya da Ziraat Bankası Ağrı Şubesi'ndeki TR75 0001 0001 1552 7824 3250 01 IBAN nolu hesaba bağışta bulunarak katılabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement