Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Suriyeli muhaliflerin havan topları hazırlaması ve ateşlemesi Feylak eş-Şam'ın saha komutanlarından Ebu Behçet ile röportaj Suriye rejimine ait güçlerin, Rusya'nın hava Hizbullah milislerinin de karadan verdiği destekle Halep'in kuzeyindeki Marsite köyünün kontrolünü ele geçirdiği, Şii nüfusun yoğunlukta yaşadığı Nubbul ve Zehra beldelerine ulaşarak muhaliflerin kentle kuzey bölgeleri arasındaki bağlantıyı kestiği bildirildi.

04.02.2016 11:24

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Suriyeli muhaliflerin havan topları hazırlaması ve ateşlemesi

Feylak eş- Şam'ın saha komutanlarından Ebu Behçet ile röportaj Suriye rejimine ait güçlerin, Rusya'nın hava Hizbullah milislerinin de karadan verdiği destekle Halep'in kuzeyindeki Marsite köyünün kontrolünü ele geçirdiği, Şii nüfusun yoğunlukta yaşadığı Nubbul ve Zehra beldelerine ulaşarak muhaliflerin kentle kuzey bölgeleri arasındaki bağlantıyı kestiği bildirildi.

Feylak eş-Şam'ın saha komutanlarından Ebu Behçet Rus uçaklarının, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetimindeki bölgelere 250'den fazla hava saldırısında bulunduğunu söyledi.

Rusya savaş uçakları ve rejimin Tel Cibbin, Hırdetneyn ve Duveyr ez-Zeytun köylerine roket ve misket bombalarıyla saldırarak köyleri yerle bir ettiğine değinen Behçet, "İnşallah bu köyleri en yakın zamanda İran, Irak ve Hizbullah milislerinden temizleriz" dedi.

Kentin kuzeyindeki çatışmalarda Esed güçlerine ait bir tank ile çok sayıda askeri aracı imha ettiklerini ileten Behçet, Halep'in güneyinde de Halidiyye köyünün Esed güçlerinden geri alındığının altını çizdi.

Suriye\'deki İç Savaş
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement