Suriye'deki İhtiyaç Sahiplerine Ramazan Yardımı - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İhtiyaç Sahiplerine Ramazan Yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca ramazanın ilk haftasında Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine 55 tır yardım malzemesi ulaştırıldı.

14.06.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca ramazanın ilk haftasında Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine 55 tır yardım malzemesi ulaştırıldı.

Vakfın Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki saldırılarda sivillerin öldüğünü belirtti.

Rusya ve Beşşar Esed güçlerinin özelikle Halep ile İdlip çevresinde katliamlarını sürdürdüğüne dikkati çeken Karacaoğlu, saldırılarla birlikte ihtiyaçların da çeşitlenerek arttığını bildirdi.

Türkiye içi ve yurt dışından bağışçıların desteğiyle ramazanın ilk haftasında Suriye'ye 55 tır insani yardım malzemesi gönderdiklerini ifade eden Karacaoğlu, şunları kaydetti:

"Tırlarla 370 ton un, 165 bin konserve, 160 ton muhtelif gıda malzemesi ve 5 bin gıda kolisi, bombalar altındaki Halep, İdlip, Hama, Humus ve Lazkiye gibi bölgelere ulaştırıldı. Ramazanın gelmesiyle 2 milyonun üzerinde ekmeği Suriye'de ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Ayrıca Kilis'teki aşevinden 30 bin kişilik yemek, bölgedeki sığınmacıların kaldığı kamplara dağıtıldı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İhtiyaç Sahiplerine Ramazan Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement