Suriye Peşmergesinin Daeş'e Karşı Görevlendirilmesi - Son Dakika
Güncel

Suriye Peşmergesinin Daeş'e Karşı Görevlendirilmesi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hikmet, Suriye Peşmergesi'nin Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e karşı görevlendirilmesinin PYD ile Mesut Barzani arasında yapılan anlaşma çerçevesinde olacağını belirtti.

02.10.2015 11:03

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hikmet, Suriye Peşmergesi'nin Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e karşı görevlendirilmesinin PYD ile Mesut Barzani arasında yapılan anlaşma çerçevesinde olacağını belirtti.

Hikmet, Suriye Peşmergesinin DAEŞ'e karşı görevlendirilmesi ve son gelişmelere ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.

Suriye Peşmergesinin, PYD ile IKBY Başkanı Mesut Barzani arasında yapılan anlaşma çerçevesinde döneceğini ifade eden Hikmet, ABD'nin de bu anlaşmada rol oynadığını söyledi.

Suriye'ye gidecek Peşmergelerin, birkaç birlikten oluştuğunu kaydeden Hikmet,  "Bu güçler 1 sene önce de gitmeye hazırdı, fakat Suriye'deki siyasi partiler anlaşmaya varamaması nedeniyle bu gerçekleşmedi. Şu anki süreçte de gitmeleri, oradaki savaşa olumlu bir etki yapacaktır" şeklinde konuştu.

"Cephelerde hakimiyet Peşmergede"

Irak'ta DAEŞ'e karşı yürütülen mücadelede, tüm cephelerde hakimiyetin Peşmerge güçlerinde olduğunu savunan Hikmet "Günden güne teröristlere karşı daha fazla ilerleme katediyoruz. Son süreçte düzenlediğimiz operasyonlarda terör örgütüne ağır darbeler indirdik" diye konuştu.

Hikmet, uluslararası koalisyonun içinde yer alan devletlerin Peşmergeye yönelik yardımları arttırması çağrısında bulunarak "Hepimiz uluslararası dengelerin bir parçasıyız ve bir düşmanımız var. Peşmergenin bulunduğu cephe, tüm güçlerin ortak noktasıdır. O nedenle herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi Peşmerge güçlerine daha fazla yardım ulaştırması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

DAEŞ'in rehin tuttuğu Peşmergelere de değinen Hikmet, henüz resmi bir girişimde bulunmadıklarını, ancak bölgedeki aşiret reisleri aracılığıyla bir sonuç almaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Sekreteri Mele Bahtiyar'ın Yezidileri ve Şengal Dağı'nı YPG'nin kurtardığına ilişkin iddiasını da reddeden Hikmet, şunları kaydetti:

"Kürdistan bölgesi sınırları içindeki tüm cephelerde Peşmerge savaşıyor. Türkiye, Suriye veya İran'dan, DAEŞ'e karşı savaşmak için gelenler de sadece Peşmergeye destek vermiştir. Hanekin'den Şengal'e kadar uzanan sınırda yalnızca Peşmerge güçleri savaşıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Peşmergesinin Daeş'e Karşı Görevlendirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement