Suriyeli Babanın Hedefi Çocuklarının Eğitimini Sağlamak - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Babanın Hedefi Çocuklarının Eğitimini Sağlamak

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 8 çocuğu ve eşiyle Kızıltepe'ye yerleşen Abdulillah Kaso, çocuklarının eğitimlerinin yarıda kalmasından üzüntü duyuyor.

06.01.2015 11:39  Güncelleme: 11:40

ADNAN KOÇHAN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 8 çocuğu ve eşiyle Kızıltepe'ye yerleşen Abdulillah Kaso, çocuklarının eğitimlerinin yarıda kalmasından üzüntü duyuyor.

Ülkelerinde süren savaş nedeniyle yaklaşık 1,5 yıl önce Rasulayn kentinden Mardin'e gelen Kaso ailesi Tepebaşı Mahallesinde kiraladıkları evde yaşamlarını sürdürmeye başladı.

Suriye'de tamircilik yaparak üniversitede okuttuğu 2 kızı Kızıltepe Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikada, bir oğlu lokantada, bir oğlu da inşaatta çalışan Kaso (42) çocuklarının eğitimlerini sürdürmesini istiyor.

Savaş eğitimlerini yarıda bıraktırdı

Kaso, AA muhabirine Kürtçe yaptığı açıklamada, ülkesinde elektronik eşya tamircisi olarak çalıştığını ve kazancıyla çocuklarını okuttuğunu söyledi.

Kızlarından Gülistan Kaso'nun Haseki'de Arapça Edebiyatı Bölümü 4 sınıfta, Şirin Kaso'nun da aynı kentte İngilizce Bölümü 2. sınıfta oğulları Mahmut ve Ahmet Kaso'nun ise Rasulayn'da lise eğitimlerini sürdürdüğünü söyledi.

Savaşın çocuklarının eğitimine de engel olduğuna işaret eden Kaso, çocuklarının Kızıltepe'de oturdukları evin kirasını ödeyebilmek için çalışmak zorunda kaldığını belirtti.

"Çocuklarımı okutmak en büyük hedefim"

Savaşın başladığı dönemlerde dahi çocuklarının eğitimlerinin aksamaması için mücadele verdiklerine işaret eden Kaso, şöyle dedi:

"Çatışmalar şiddetlenince 22 gün elektrik kesintisi oldu. Suyumuz akmıyordu. Çocuklarımızla Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldık. Burada kızlarım fabrikada, bir oğlum lokantada diğer oğlum ise inşaatlarda çalışıyor. Okumayı çok seviyorum. Türkiye'de imkanlarım olsa çocuklarımı okutmak en büyük hedefim."

Kaso, savaşın bitmesini ve en kısa sürede ülkelerine dönmeyi temenni ettiklerini dile getirerek, "İnşallah Suriye'deki savaş bir an önce biter ve vatanımıza, doğduğumuz topraklara huzurla döneriz. Burada dahi ülkemizin hayaliyle yaşıyoruz. Dualarımız ülkemize dönmek içindir. Türkiye'deki kardeşlerimiz bize kucak açtılar, bize imkan sundular, aş verdiler. Çok misafirperverlik gösterdiler. Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Savaş olmasaydı öğretmen olacaktım"

Şirin Kaso da, Suriye'de üniversitede okurken savaş nedeniyle eğitimlerini sürdüremediklerini anlattı.

Türkiye'de yaşamlarını sürdürmek için çalışmaya mecbur olduklarını kaydeden Kaso, şunları dile getirdi:

"Kardeşimle bir fabrikada terzilik yapıyoruz. Savaş olmasaydı öğretmen olacaktım. Ancak savaş nedeniyle her şeyi geride bırakıp Türkiye'ye sığındık. Bulduğumuz işlerde çalışmaya başladık. Savaş biter de ülkemize dönersek yarım kalan eğitimimizi tamamlayacağız." - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Babanın Hedefi Çocuklarının Eğitimini Sağlamak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement