Suriyeli Çocuklar 23 Nisan Sevincini Türk Yaşıtlarıyla Yaşadı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocuklar 23 Nisan Sevincini Türk Yaşıtlarıyla Yaşadı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar, Şanlıurfa'nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna ortak oldu.

23.04.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanını Türk yaşıtlarıyla yaşadı.

Akçakale ilçesinde, İMKB Ortaokulunda düzenlenen törene, Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde yaşayan Suriyeli çocuklar da katıldı.

Törende, Türk öğrencilerin sunduğu gösterilerin ardından sahne alan ve çadır kentteki öğretmenleri tarafından hazırlanan Suriyeli çocuklar, kendi ülkelerinin yanı sıra Türkiye'nin farklı yörelerine ait oyunlar sergiledi.

Törende konuşan Suriyeli Abdurrezzak Kadi, dünya çocukları bu bayramı kutlarken Suriyeli çocukların cömert ve güzel Türk insanlarıyla birlikte ikinci bayramı kutladığını söyledi.

Suriye'de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin, Suriyeli çocukların kaybettiği çocukluklarını tekrar kazandırdığını ve yaralarını sardığını ifade eden Kadi, "Bizim ve çocuklarımızın yaralarını sardınız. Çocuklarımıza çocuk haklarının savunucuları olduğunu iddia eden insani örgütlerin ve devletlerin sunmadığı tüm yardım ve olanakları sundunuz. Çocuklarımıza sahip çıktınız. Çocuklarımıza sevgi ve şefkatle eğitim ve öğretim olanaklarını tüm samimiyetinizle sundunuz. Tüm Türkiye Cumhuriyetine, halkına ve gönlü merhamet dolu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği törene Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, çadır kent koordinatör müdürü Ahmet Alptekin, çadır kent yönetimi, daire amirleri ile Suriyeli ve Türk vatandaşlar katıldı.

Ceylanpınar

Ceylanpınar ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde de Tel Hamut çadır kentinde yaşayan Suriyeli öğrenciler, Türk öğrencilerin sevincine ortak oldu.

Ceylan İlköğretim Okulunda düzenlenen kutlamalara katılan Suriyeli öğrenciler, öğretmenleri tarafından hazırlanan oyun ve gösterilerini Arapça müzik eşliğinde sundu.

Çadır kent okulu müdürü Suriyeli Halid Cian, Suriyeli çocukların bir gün de olsa bu mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, Türk yetkililere teşekkür etti.

Törenin ardından, Suriyeli 24 çocuğa, Türk çocuklar tarafından çeşitli hediyeler verildi. Kutlamalara, Kaymakam Musa Sarı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nevzat Ak, Milli Eğitim Müdürü M. Ali Dağ, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocuklar 23 Nisan Sevincini Türk Yaşıtlarıyla Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonunda 19 Kişi Yakalandı
    12:10 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonunda 19 Kişi Yakalandı

    Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, aralarında bir hükümlünün de bulunduğu 19 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında 'uyuşturucu ticareti yapma' suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlünün de olduğu 19 kişi yakalandı. Adresler ve zanlıların üzerlerinde yapılan aramada, 274 sentetik ecza hapı, 80 gram sentetik uyuşturucu, 13,6 gram esrar, ruhsatsız tabanca, fişekler, 4 hassas terazi ile uyuşturucu kullanım aparatları ele geçirildi. Hükümlünün cezaevine gönderildiği, diğer zanlıların emniyetteki işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi.

  • Zonguldak Kömürspor'un 87 yaşındaki taraftarı gözyaşları içinde galibiyeti izledi
    12:09 Zonguldak Kömürspor'un 87 yaşındaki taraftarı gözyaşları içinde galibiyeti izledi

    TFF 2.Lig Beyaz Grupta küme düşmeme mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor'un 87 yaşındaki fanatik taraftarı Bilal Aykın, takımının son dakikada bulduğu golle galibiyeti bulmasını gözyaşları içerisinde izledi. Aykın, Zonguldakspor'un üst sıralara çıkmasının esnaf için de iyi olacağını belirtti.

  • Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, şehit aileleri ve gazilerle iftar sofrasında buluştu
    12:09 Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, şehit aileleri ve gazilerle iftar sofrasında buluştu

    Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Vali Buhara, birlik ve beraberliklerinin daim olması temennisinde bulunarak, şehitlerin emanetleri olduğunu ve devletin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Sofrasında Buluştu
    12:09 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Sofrasında Buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükklılıç, eşi Necmiye Büyükkılıç ile şehit ve gazi aileleri ile düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Programa, AK Parti Kayseri milletvekilleri, Vali, ilçe belediye başkanları ve dernek başkanları da katıldı. Başkan Büyükkılıç, katılımcılara teşekkür ederken, Milletvekili Akar birlik ve beraberlik mesajı verdi ve Vali Çiçek de Çanakkale ruhunun hala devam ettiğini vurguladı.

  • Aydın'da Gençler Ramazan Kampında Buluştu
    12:09 Aydın'da Gençler Ramazan Kampında Buluştu

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Ramazan Kampı'na lise ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Gençler, çeşitli aktivitelerle eğlenceli bir kamp deneyimi yaşadılar ve yeni arkadaşlar edindiler. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği kamplarla gençlerin ramazan ayını daha anlamlı hale getirmek amaçlanıyor.

  • EDYAK Kış Dağcılık Kursu Sınavından 10 Sporcu Sertifika Aldı
    12:08 EDYAK Kış Dağcılık Kursu Sınavından 10 Sporcu Sertifika Aldı

    Eskişehir Doğa Sporları ve Yürüyüş Aktiviteleri Kulübü (EDYAK) tarafından düzenlenen Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) onaylı kış dağcılık kursu sınavından 10 sporcu başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. EDYAK Başkanı Süleyman Kömürcü, sporculara desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Antalya'da Hıdırlık Kulesi çevresinde arkeolojik kazı ve seyir terası projesi devam ediyor
    12:08 Antalya'da Hıdırlık Kulesi çevresinde arkeolojik kazı ve seyir terası projesi devam ediyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 'Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Proje kapsamında antik dönem kalıntıları ve diğer yapı kalıntıları cam yüzeylerle izlenebilecek. Restorasyon ve konservasyon çalışmaları da devam ediyor.


Advertisement