Suriyeli Milli Yüzücü Umuda 7 Saat Yüzerek Kaçmış - Son Dakika
Spor

Suriyeli Milli Yüzücü Umuda 7 Saat Yüzerek Kaçmış

Suriyeli Milli Yüzücü Umuda 7 Saat Yüzerek Kaçmış

Kuşadası ilçesinden, bir ay önce yüzerek 7 saatte yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçen Ameer Mehtr, hayatta kalma mücadelesini İngiliz gazetecilere anlattı.

24.12.2015 13:12  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası ilçesinden, bir ay önce yüzerek 7 saatte yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adası'na geçen Suriyeli milli yüzücü ve kick boks sporcusu 28 yaşındaki Ameer Mehtr, yaşadıklarını İngiliz gazetecilere anlattı. Yunanistan'dan İsveç'e geçen Mehtr'in dramı İngiliz, İtalyan ve Yunan gazetelerinde haber olarak yer aldı.

"7 SAATTE GEÇTİM"

Yunan internet sitesi 'www.protothema.gr', Suriyeli sporcu Ameer Mehtr'in umuda yolculuğunda yaşadıkları İngiliz gazetelerini kaynak göstererek okuyucularına duyurdu. Haberde, İsveç'in Ursvik kentindeki mülteci kampına yerleşen Mehtr yaşadıklarını İngiliz gazetecilerine şöyle anlattığına yer verildi: "1.5 yıl önce Şam'dan ayrılarak Lübnan'a geçtim. Yaklaşık bir yıl uzun mesafe yüzme antrenmanı yaptıktan sonra iki ay önce Türkiye'ye geldim. Kuşadası Güzelçamlı Mevkisi'nden. saat 03.00 sıralarında denize girip, 8 mil yüzerek Samos Adası'na 7 saatte geçtim. Şam'da beş yıl süren iç savaşta ailem tüm varlığını ben de işimi kaybetmiştim. ya savaşacaktım ya da kaçacaktım. İnsanları öldürmeyi aklımın ucundan bile geçirmedim. Bu nedenle Türkiye'ye geldim, uzun süre boyunca yaptığım planı uygulamaya koydum. Gece karanlığında denize atladım yanımda yüzen bir şişme yastığın üzerinde kıyafetlerim ve gemilere karşı ezilme tehlikesine karşılık kuvvetli bir fenerim vardı. Yaklaşık 4 saat geçtikten sonra üşümeye başlamıştım. Vücuduma sürdüğüm yağların etkisi geçmişti. Korkmuştum, birçok kez aklıma ölüm geldi ama Şam'da kalsam zaten ölecektim. Gün ağardığında botlarla uzaktan adaya geçenleri gördüm, gücümün olduğuna inanıyordum. Sonunda adaya ulaşmayı başardım. Buradan da İsveç'e geldim. İsveç'te yüzme ve kick boks eğitmenliği yapmak istiyorum" dedi.

"BENDEN BAŞKALARI DA VAR"
Mehtr, yüzerek Yunan adalarına geçenin sadece kendisi olmadığını başka Suriyeli gençlerin de bu yolu seçtiğini belirtip, "Bot veya teknede yakalanma şansınız çok yüksek. Yüzerken gece sizi kimse fark etmiyor. Gündüz, zaten Yunan karasularına geçmiş oluyorsunuz" diye konuştu.



3 KEZ ŞAMPİYONLUK YAŞADI
Suriye'de yaşarken ülkesinin yüzme milli takımında yer aldığını belirten Mehtr, üç kez de kick bock şampiyonu olduğunu söyledi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Suriyeli Milli Yüzücü Umuda 7 Saat Yüzerek Kaçmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • nazim 4ever: iyide adaya daha yakin kiyi var niye ordan yuzmedin :D 7 0 Yanıtla
  • T.C.: Yunanistanda ölmeyecekmisin? vatanını savunarak ölseydin vatansız insan olmayan 1 2 Yanıtla

Advertisement