Suriyeli Mülteciler İçin Seyyar Fırınlar, Bor'da Üretilecek - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Mülteciler İçin Seyyar Fırınlar, Bor'da Üretilecek

Suriyeli Mülteciler İçin Seyyar Fırınlar, Bor\'da Üretilecek

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteciler için ekmek yapacak seyyar fırınların, "Bor Asker Fabrikası" olarak bilinen Bor Şehit Nuri Pamir Kışlası 7'nci Ana Bakım Merkez...

31.12.2012 12:17

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteciler için ekmek yapacak seyyar fırınların, "Bor Asker Fabrikası" olarak bilinen Bor Şehit Nuri Pamir Kışlası 7'nci Ana Bakım Merkez Komutanlığı'nda üretileceğini bildirdi.

AK Parti Niğde Milletvekilleri Aplaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Türk Harb-İş Sendikası Bor Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Kavaklıoğlu, Bor Askeri Fabrikası hakkında önemli bilgiler verdi. Bor Şehit Nuri Pamir Kışlası 7'nci Ana Bakım Merkez Komutanlığının kapatılacağına ilişkin söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kavaklıoğlu, aksine üretimi artıracak bazı gelişmelerin yaşanacağı müjdesini verdi.

Kavaklıoğlu, 7. Ana Bakım Merkezini geliştirecek 3 projeden ilki olan Konteynır Projesi'nin yakında hayata geçeceği müjdesini verdi. Askeri Fabrikada üretilenlerin yurtdışına satışına engel teşkil eden döner sermaye uygulamasında yaşanan problemlerin ortadan kaldırılacağını ve bu sayede üretimin artacağını kaydeden Kavaklıoğlu, ayrıca Suriyeli mülteciler için ekmek yapacak seyyar fırınlar üretilmesi projesinin de Bor Askeri Fabrikasında başlayacağını kaydetti.

Kavaklıoğlu ayrıca gündemlerinde Askeri/Sivil Havaalanı, Acemi Birliği'nin açılması gibi pek çok projenin olduğunu ve önemli pek çok yeni projeyi hayata geçirmek için var gücüyle çabalamaya devam edeceğini söyledi.

Türk Harb-İş Sendikası Bor Şube Başkanı Ali İhsan Daş ise, Alpaslan Kavaklıoğlu'na teşekkür ederek projelerden dolayı müteşekkir olduklarını söyledi. Daş açıklamasında "1964 yılından beri ilk kez bir Milli Savunma Bakanı askeri fabrikalarımızı gezerek bütün üniteleri yerinde görmüştür. Bu da Sayın Kavaklıoğlu sayesinde gerçekleşmiştir. İlk kez milletvekilleri tesislerimizin tamamını ziyaret etmiştir. Kendisi sayesinde fabrikamızın geliştirilmesi ilk kez gündeme gelmiştir. Kendisine müteşekkir olduğumuzu bir kez daha bildirmek istiyorum. Sayın Milletvekilimiz Alpaslan Kavaklıoğlu'nun yoğun gayretleriyle fabrikamızın gelişimi yönünde önemli projeler sözkonusu olmuştur. Özellikle konteynır projesi ve seyyar fırın üretilmesi ile döner sermayenin başlaması bizi oldukça heyecanlandıran müjdeler olmuştur. Kendilerinin destekleriyle gerçekleşecek yatırımlarla askeri fabrikamız daha da gelişmiş bir yapıya kavuşacaktır" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Mülteciler İçin Seyyar Fırınlar, Bor'da Üretilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement