Suriyelilere Bayramı Öncesi Giysi Yardımı - Son Dakika
Yerel

Suriyelilere Bayramı Öncesi Giysi Yardımı

Midyat Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Suriyelilere giysi yardımında bulundu

12.10.2013 20:32

Midyat Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Midyat'ta bulunan Suriyelilere giysi yardımında bulundu.

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Midyat ilçesindeki çadır kente yerleşen Suriyeli sığınmacılara Midyat Belediyesi hazır giyim yardımlarını Kızılay'a teslim etti.

Yardımların tesliminde basın açıklama yapan Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler için geçtiğimiz ay 100 bin lira yardımda bulunduklarını söyledi.

Yardımların, Affet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) ve Türk Kızılay'ına teslim edildiğini ifade eden Nasıroğlu, şöyle konuştu:

"Elimizden geldiğince yardım topladık. Sonuçta bunlar vatansız kaldı. O vatansız kalan insanlara sahip çıkmak da bizim, hem dini hem de insanlık görevimizdir. Topladığımız yardımları gelip Türk Kızılay yetkililerine teslim ediyoruz. Bu yardımların Türk Kızılay'ı tarafından düzenli olarak dağıtılacağına inanıyoruz. Yaptıkları katkılardan dolayı kaymakamlığı, belediye personeline ve AK Parti ilçe teşkilatına  teşekkür ederiz."

AK Parti Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi ise Belediye Başkanı Nasıroğlu'nun öncülüğünde Suriyeli sığınmacılara yardım yapıldığını, savaştan dolayı vatanlarından çıkan Suriyelilerin bir an önce vatanlarında huzur sağlanmasını ve huzurlu bir şekilde vatanlarına dönmelerini temenni etti.

Yapılan yardımlardan ötürü Türk Kızılay yetkilileri, Suriyeliler adına çok teşekkür ederek, yardımları Kurban Bayramı'ndan önce adil ve hakkaniyet içerisinde Suriyeli sığınmacılara teslim edeceklerini söyledi.

Midyat'ın Akçakaya Mahallesi'ndeki Çadır Kent'te yaklaşık 4 bin Suriyeli sığınmacı kalıyor. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyelilere Bayramı Öncesi Giysi Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement