Suriyelilerin Ekmeği İhh'dan - Son Dakika
Yerel

Suriyelilerin Ekmeği İhh'dan

İHH İnsani Yardım Vakfı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan fırından bir hafta içinde 1 milyon ekmeği Suriye'ye gönderdi İHH'nın Suriye'nin farklı bölgelerinde kurduğu 10 fırında ise aynı haftada üretilen 5 milyon ekmek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

07.01.2015 15:56

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2015'in ilk haftasında Reyhanlı ilçesinde kurduğu fırında ürettiği 1 milyon ekmeği Suriye'ye gönderdi.

İHH'nın Suriye'nin farklı bölgelerinde kurduğu 10 fırında aynı haftada üretilen 5 milyon ekmek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye halkının tükettiği ekmek çeşitlerini üretmeye devam ettiklerini söyledi.

Bu yılın ilk haftasında Reyhanlı'daki lojistik merkezindeki fırında günde 1 milyondan fazla ekmek ürettiklerini ifade eden Karacaoğlu, "Fırında günde 180 bin ekmek çıkıyor. Bu ekmekler, Suriye'nin İdlip, Halep ve Lazkiye ile Türkiye sınırına yakın kurulmuş Atma, Kah ve Kerame gibi sığınmacı kamplarına dağıtılıyor" dedi.

Sınır ötesinde 10 fırın açıldı

İç savaşın devam ettiği Suriye'de ekmek krizinin büyüdüğünü belirten Karacaoğlu, şöyle devam etti:

"4 yıldır saldırı altında yaşayan Suriyeliler ekmeğe ulaşamıyor. 10 milyon insan açlıkla mücadele ederken Türkiye sınır hattında kurulan kamplarda kalan 500 bin kişi yaşam mücadelesi veriyor. İHH olarak Suriye'nin farklı noktalarında açılan 10 fırınla onların ekmek ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bir hafta içinde 5 milyon ekmek üreterek Suriyeli kardeşlerimizin evlerine ulaştırdık." - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyelilerin Ekmeği İhh'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement