Suşehri'nde Bilinçli Su Tüketimi Projesi Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Bilinçli Su Tüketimi Projesi Başlatıldı

Programda, fotoğraf ve karikatürlerle suyun önemine dikkat çekildi.

10.06.2014 18:18

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Bilinçli Su Tüketimi Projesi hayata geçirildi.

Hürriyet İlkokulu ve Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Temsilciliği tarafından başlatılan projenin tanıtımı, Hükümet Konağı önünde düzenlenen programla yapıldı.

Hürriyet İlkokulu Müdürü ve TEMA Suşehri Temsilcisi Yalçın Akyol, adı Suşehri olan bir ilçede ilk kez insan hayatını çok yakından ilgilendiren ve her şeye can veren suyun öneminin anlatılacağını belirterek, "Tanıtıma ilginin yok denecek kadar az olması bizleri çok üzdü. Bilimsel araştırmalar, suyun önemini ve gelecekte yaşayacağımız en büyük tehlikenin susuzluk olacağını ortaya çıkarmaktadır. Bu düşünceden yola çıkarak okulumuz ve TEMA işbirliği neticesinde bu projeyi hazırladık. Amacımız suyun önemini bir kez daha hatırlatmak, en önemlisi canlılar için çok önemli olan suya sahip çıkmak ve bundan sonra suyumuzu daha bilinçli kullanmaktır" diye konuştu.

Akyol, projenin hazırlanmasında ve geçekleşmesinde katkıları bulunan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, öğretmenler ve öğrencilere teşekkür etti.

Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Seher Dirican da Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığını ifade ederek, "Türkiye su fakirliği sınırına daha yakındır. Türkiye, 2030 yılında kişi başına düşen yıllık su miktarı rakamlarına göre, su sıkıntısı çekecek. 2050 ve sonraki yıllardaysa Türkiye'nin çok ciddi bir su sorunu olacak" dedi.

Programda, suyun önemini anlatan fotoğraflar ve karikatürler sergilendi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Bilinçli Su Tüketimi Projesi Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement