Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Cizre ve İdil'de Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Cizre ve İdil'de Protesto Edildi

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi, Şırnak’ın Cizre ve İdil ilçelerinde düzenlenen yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto edildi.

29.11.2015 16:25

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi, Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçelerinde düzenlenen yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto edildi.

Tarihi Dört Ayaklı Minare'nin çatışmalarda zarar görmesine ilişkin yapılan basın açıklaması sırasında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi, Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçelerinde kınandı. Cizre ilçesinde fırın ve eczaneler dışında esnaf kepenk kapatırken, HDP ilçe binası önünde bir araya gelen kalabalık yürüyüş düzenledi. Nur Mahallesi'ndeki HDP İlçe Binası önünden başlayan yürüyüş, Nusaybin Caddesi, Şah Mahallesi üzerinden Mardin Caddesi Hükümet Konağı önünde son buldu. Yürüyüş sırasında bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı. Kalabalığın geçtiği güzergah üzerinde bulunan bazı binalarda vatandaşlar balkonlarına siyah bez astı.

Yürüyüşün ardından Şırnak Barosu'nu temsilen bir konuşma yapan Avukat Sertaç Özkan, "Diyarbakır ve Türkiye halkı bir hukuk insanını adalet, barış, eşitlik ve özgürlük için yılmaz bir mücadele gösteren çok değerli bir insanını kaybetmiştir. Şırnak Barosu olarak bu karanlık olayın takipçisi olduğumuzu bildirir Sayın Tahir Elçi'ye, ailesine ve Türkiye'deki bütün halklara başsağlığı dileriz. Bu suikastı düzenleyen karanlık odaklara ve katillere de bir çift sözümüz var. Bu zavallı katiller bunu çok iyi bilmeliler ki Sayın Tahir Elçi hayatını kaybetse dahi fikirlerini ve mücadelesini biz meslektaşları olarak devam ettireceğimizi, asla bundan taviz vermeyeceğimizi bütün kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından grup, 5 dakikalık oturma eylemi yaparak sessizce dağıldı.

İdil ilçe merkezi Barış Parkı'nda ise bir araya gelen kalabalık, ellerindeki dövizlerle çay bahçesine kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık slogan atan grup, daha sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kalabalık adına açıklama yapan HDP Eş Başkanı Ömer Vesek, Elçi'nin öldürülmesini kınayarak, bu tür ölümlerin bir daha yaşanmamasını istedi. Yapılan açıklamanın ardından dağılan kalabalıktan bir grup, güvenlik önlemi için alanda bulunan polislere taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polis, grubu biber gazı ve tazyikli su ile dağıttı.

İDİL'DE ESNAF KEPENK AÇMADI

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin protesto edildiği İdil'de esnaf ise kepenk açmadı. Esnaf Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto amacıyla ilçede fırın ve eczaneler dışındaki tüm iş yerlerinin kapalı olduğu gözlendi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Cizre ve İdil'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement