Tahmazoğlu' Müsiad Üyelerine Faaliyetlerini Aktardı - Son Dakika
Yerel

Tahmazoğlu' Müsiad Üyelerine Faaliyetlerini Aktardı

Tahmazoğlu\' Müsiad Üyelerine Faaliyetlerini Aktardı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediyecilik faaliyetleri ile ilgili Gaziantep MÜSİAD üyelerine bilgiler verdi.

03.05.2016 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediyecilik faaliyetleri ile ilgili Gaziantep MÜSİAD üyelerine bilgiler verdi.

Gaziantep MÜSİAD'ın her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği 'Biz Bize' toplantısının bu haftaki konuğu Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu oldu. Yapılan toplantıda Mehmet Tahmazoğlu MÜSİAD üyelerine göreve geldiklerinden itibaren gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm ile ilgili bilgiler aktardı.

Toplantı da konuşan Gaziantep MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk Gaziantep'te meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı. Çelenk, "Yakın bir zamanda Gaziantep'te menfur bir olayla karşılaştık. Hepimizin malumu olduğu gibi Emniyet Müdürlüğü önündeki bu saldırı hepimizi derinden üzdü, yaraladı. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

"MÜSİAD, TEKNOLOJİYİ, EĞİTİMİ, İNSAN KIYMETLERİNE YATIRIMI TEŞVİK EDİYOR"

MÜSAİD'ın 1990 yılından itibaren gelenekten geleceğe köprü olduğunu, iş dünyasına İslam Ahlakı üzerine ticari bir yol haritası çizdiğini belirten Gaziantep MUSİAD Başkanı Mehmet Çelenk, " İş adamlarını dünya ile entegre olmuş Türkiye'nin kalkınmasına, ihracatın gelişmesini hazırlayarak motor gücü vermiştir. Geldiğimiz noktada MÜSİAD, gelecekle iş yapmak, gelecekte yeni pazarlar, gelecekte yeni sektörler, gelecekte teknoloji, gelecekte insan kıymetleri ve gelecekte markalaşma gibi başlıklarla ekonomin gelecek vizyonunu ele alıyor. Teknolojiyi, eğitimi, insan kıymetlerine yatırımı teşvik ediyor, üretimde markalaşma ve bilgi ihracatını artırıma stratejilerin kuruyor" ifadelerini kullandı.

BÖLGEMİZDEKİ TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN, HAD SAFHAYA ÇIKMASINA RAĞMEN EKONOMİDEKİ GELİŞMELER SEVİNDİRİCİ

Bölgedeki bütün olumsuzluklara rağmen ekonomideki gelişmelerin sevindirici olduğunu belirten Çelenk "Bizim daha fazla çalışıp, üretip, ekonomimize güç vererek ülkemizi dünyamızda hak ettiği yerlere getirebilmemiz için huzur, güven ve istikrar ortamının bir an önce tesis edilmesi gerekmektedir. Bölgemizdeki tüm olumsuzluklara rağmen, ekonomideki gelişmeler sevindirici. Sanayi üretimi artıyor. İhracatımız geçen yıl aynı dönemlere göre ciddi yükselişe geçti. Döviz geriliyor. Enflasyon düşüyor. Cari açık kapanıyor. Merkez Bankası başkanlığı görevini devralan Murat Çetinkaya'nın da faiz indirimi ile göreve başlaması, piyasalara olumlu olarak yansıdı. MÜSİAD olarak bizim faizle işimiz olmasa da günümüz ticaretinde gerçek bu. Temennimiz bu düşüşün kademli olarak devam etmesidir. Faizin düşmesinin iki büyük faydası vardır, birincisi yatırımcıların faiz gelirinden vazgeçmesi ve yatırıma yönelmesi, ikincisi kredilerin ucuzlayıp paranın bollaşmasıyla üretimin ve istihdamın artacak olmasıdır" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ise "Gaziantep olarak menfur bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Maalesef iki polis arkadaşımızı Serdal ve Yusuf kardeşimizi şehit verdik. Cenaze törenlerine katıldık, uğurladık. Makamları cennet olan şehitlerimizi, rabbim orda bizleri de şefaatlerine nail eylesin" dedi

"GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BU YANA NÜFUS OLARAK, YENİ BİR ERZURUM KURDUK"

Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projeleri ili ilgili bilgiler aktaran Tahmazoğlu, "7 yıl önce göreve başladık. 2. Dönemimiz. 2009 yılında başladığımızda Şahinbey'in nüfusu 683 bin kişiydi. Şu anda 870 bin 429 kişi kendi vatandaşımız. Yaklaşık 200 bin kişi arttı. 200 binde Suriyeli var. Bu rakama dahil olmayan. Yani şu an 1 milyon 100 bine yakınız. Düşünün 400 bin kişi demek bir Erzurum demek. Şu an Erzurum'un merkez nüfusu 390 bin. Hatta Erzurum'dan da fazla. Hızlı bir şekilde büyüyoruz. Nüfus olarak büyüdüğümüz gibi aynı zamanda inşaat olarakda büyüyoruz. Son 7 yılda 75 binin üzerinde konut yapıldı. Yani her yıl yaklaşık 11 bin ruhsatlı, planlı, projeli konut yapıldı yapılıyor" diye konuştu - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tahmazoğlu' Müsiad Üyelerine Faaliyetlerini Aktardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement