Taş Atan Çocuklar Spor Tesislerinde Rehabilite Edilecek - Son Dakika
Güncel

Taş Atan Çocuklar Spor Tesislerinde Rehabilite Edilecek

Taş Atan Çocuklar Spor Tesislerinde Rehabilite Edilecek

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Diyarbakır’ın kanayan yarası haline gelen ’Taş atan çocuklar’ sorununa farklı bir bakış açısı ile eğilen AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Bedirhan Akyol, hayata geçireceği projelerle taş atan çocukların spor tesisleri ile rehabilite edileceğini söyledi.

18.02.2015 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Diyarbakır'ın kanayan yarası haline gelen 'Taş atan çocuklar' sorununa farklı bir bakış açısı ile eğilen AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Bedirhan Akyol, hayata geçireceği projelerle taş atan çocukların spor tesisleri ile rehabilite edileceğini söyledi.

İşsizlik ve sahipsizlikten dolayı Diyarbakır sokaklarında sürekli taş atan çocuklardan bahsedildiğini ve bunun da kendisini ciddi anlamda rahatsız ettiğini dile getiren AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Bedirhan Akyol, 25 yıllık spor kulübü başkanlığı sürecinde edindiği tecrübelerle bu sorunu nasıl çözeceğini açıkladı. İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu'nu ziyaret ederek Diyarbakır ve bölgenin en önemli sorunlarından biri olan taş atan çocukları topluma kazandırmak için hazırlayacağı projeleri değerlendiren Bedirhan Akyol, tesisleşme ile çocukları sokaklardan çekeceğini ve sokakların huzurla dolacağını dile getirdi. Akyol, "İnsanlarımız işsiz, böyle olunca çocuklar çevrelerine özenerek sokaklara çıkıp taş atıyor. Bu çocukların meşgul olabilecekleri bir spor tesisi olması durumunda taş atmaya vakit bulamayacağı bir gerçektir. Spor yapan bir çocuk ve gencin taş atmayacağını herkes bilir. Öyleyse bu sorunu önlemek için Diyarbakır'ı tesislerle donatmak gerekiyor. Gençler o zaman taş atmaz, hırsızlık yapmaz. Bunun sebebi ise spora ayırdığı zamandan diğer işlere fırsat bulamamasıdır. Düşüncesi spor ve okul olur. İmkanı çocuklara sağladığımız zaman taş atacak vakitlerini öldürmüş oluruz. Maça odaklanan bir çocuk toplumsal olaylardan uzaklaşır. Projelerimiz ile birlikte başarırsak taş atan ve hırsızlık olayına karışan çocukların belki hiç duyulmayacağını göreceğiz. Kulüp başkanlarına ve gençlere destek sunduğumuzda spora olan sevgi bir kat daha artar. Spor benim için çok önemlidir. Beyni ve zihni açan bir daldır. Milletvekili olmam durumunda Diyarbakır sokaklarda sürekli olarak taş atan çocuklar olarak anılan gençleri toplayarak bunlara spor yapabilecek imkanlar veren tesisler yapacağım. Yapamayacağım hiç bir sözü vermem. 25 yıldır kulüp başkanlığı yapıyorum. Diyarbakır'a kazandıracağımız tesislerle çocuk ve gençleri nasıl spora çekeceğimizi çok iyi biliyorum. Şu an imkanlar yetersiz, yeteri kadar tesis yok. Bir kaç tane saha ve halı saha var. Bunlarla gençleri spora çekemeyiz. Gençlerin uğraşabilecekleri tüm spor dallarında tesisler olursa ve bu gençlere imkan verilirse, Diyarbakır sokaklarında taş atan çocuk bulamazsınız. Güzel tesisler yapılırsa, gençler taş da atmaz, hırsızlık da yapmaz" dedi.

"AMATÖRLERE VE GENÇLERE ÖNEM VERECEK PROJELER SAĞLAYACAĞIM"

Amatör maçlara ve gençlere çok önem verecek projeleri hayata geçireceğini belirten Akyol, 2 milyon nüfusu olan Diyarbakır'da spor yapılacak yer olmadığını söyledi. Akyol, "Gençlerin rahat bir ortamda istedikleri her türlü sporu yapmaları adına gerekli tesisleri kurmak için tüm imkanlarımı seferber edeceğim. Diyarbakır'ın nüfusu 2 milyon civarında ama spor yapacak tesis yok denecek kadar az. Belediye veya Gençlik Spor temsilcileri bu olayı hiç ele almamıştır. Kocaman Diyarbakır'da iki, üç tane halı saha var. Böyle bir şey mümkün değildir. 25 yıldır kulüp başkanlığı yapıyorum. Diyarbakır'da sporun ne şartlarda yapıldığını çok iyi biliyorum. Spora harcadığım paranın hesabını sormadım. Tesis ve altyapı oluşturduğun zaman geri dönüşümünü fark edeceksin. 25 yıl harcama yaptım ama bir geri dönüşümünü görmedim. Tesis olmadığı için gençleri spora teşvik edeceğimiz yer yok maalesef. Diyarbakır'a öncelikle bunları sağlamalıyız. Milletvekilliği kısmet olursa öncelikle amatör ve gençlere önem vereceğim. Minikler ve gençler hedeflerim arasında" diye konuştu.

"YURTTA BÜYÜYEN BİR KIZIMIZ DİYARBAKIR'A İKİNCİLİK GETİRDİ"

Diyarbakır gibi bir yerde yurtta büyüyen bir kız çocuğunu sahiplendiğini ve onun da kendisini mahcup etmediğini dile getiren Akyol, Diyarbakır gençlerinin çok başarılı olduğunu söyledi. Akyol, "Diyarbakırlı çocuklara güvenin. Bir kulüp başkanı olarak ben güvendim ve beni mahcup etmeyerek dünya ikinciliği elde etti. Kentimizdeki bürokratlar ve mülki amirlerimiz kızımızı tebrik bile etmedi. Kimse sahiplenmedi. Dünya ikinciliği elde eden kızımızı sahiplenmeye devam ettim ve kızımıza sahiplendikçe spora daha çok motive oldu. Kimsesiz kızımıza tebrik etmeleri bile gösterdiği başarıda kamçı görevi görürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına giderek tebrikler aldık. Bunları Diyarbakır milletvekilleri yapmalıydı. Çocuklara sahiplenmeyiz. Kızımız şampiyonluk elde etti. Kimse sahiplenmedi. Bunları artık aşmalıyız. Kentimizin ve bölgemizin çocuklarına sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu.

"İL BAŞKANLIĞI BAŞBAKANIN EVİDİR"

Uzun yıllar Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yöneticilik yaparak İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Bedirhan AKyol, partilerinin il başkanlığının Başbakanın evi olduğunu söyledi. İl başkanlığı binalarının Başbakanı temsil eden makamlar olduğunu belirten Akyol, o makamlara gelenlerin Başbakanın misafirperverliğine halel getirilmeden uğurlanması gerektiğini kaydetti. Akyol, "Başbakanın evinden insanları hüzünlü göndermek bizim ayıbımız olur. Herkesi sahiplenmeliyiz" dedi.

"TBMM'DEKİ MİLLETVEKİLİ BÜROSUNU DİYARBAKIR'A TAŞIYACAĞIM"

Milletvekili olması durumunda TBMM'deki bürosu adına Diyarbakır'da iki ayrı ofis tutacağını dile getiren Akyol, hizmeti halkın ayağına getireceğini kaydetti. İnsanların işlerini takip etmek için Ankara'ya giderek sıkıntı yaşamaması için Diyarbakır'da iki ayrı ofis tutacağını açıklayan Akyol, herkesin işinin memleketinde sorunsuz halledileceğini kaydetti. Akyol, "Bizim insanlarımız fakirdir. Bizim yöremizin insanları kendini ifade etmekte zorlanıyor. Ankara'ya gitmek isterse maddi yönden sıkıntı çekecektir. Otobüs veya uçak ile seyahat etmeye kalksa büyük maddi külfete girecektir. Sonrada milletvekilini görmek için 2 veya 3 gün Ankara'da beklemek zorunda kalacaktır. Diyarbakır'da tutacağım ofislerle insanların Ankara'ya gitmesini önleyeceğim ve bütün işlerini memleketlerinde yapmalarını sağlayacağım. O kadar masraf ve sıkıntı çekmesine gerek kalmayacak. Kısmet olursa bunları başaracağım, eğer bunları yapabilirsem milletvekili olayım. Yapamayacaksam hiç olmasam daha iyi olur. Burada mevcut bürolarım var. Kendi bürolarımı yaptıktan sonra iki tane danışma bırakacağım ve Ankara'da görülen bütün işleri Diyarbakır'da yaparak kolaylık sağlayacağım. Benim insanlarım buradan Ankara'ya neden gelsin ki? Sorunları Diyarbakır'da açtığım bürolar sayesinde halledeceğim. Seçilmiş olursam eğer Diyarbakır'dan ayrılmam. Ankara'ya gerekmedikçe gitmem. Kendime bıraktığım birinci şartım budur. Bunu düşünüyorum. Halkın sorununu yerelde kuracağım bürolarla halledeceğim" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taş Atan Çocuklar Spor Tesislerinde Rehabilite Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement