TBB Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

TBB Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

"Hukuk fakültelerinin staja elverişli mezun verip vermediklerini denetlemek üzere bir ölçme değerlendirme komisyonu kurduk. Çok yakında biz hangi hukuk fakültelerinin avukatlık stajına yeterli eğitim verdiğini veya vermediğini kamuoyuyla paylaşacağız" "Hukukun üstünlüğünün sağlanması meslektaşlarımızın en önemli mesleki sorunudur.

27.09.2014 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Hukuk fakültelerinin staja elverişli mezun verip vermediklerini denetlemek üzere bir ölçme değerlendirme komisyonu kurduklarını belirterek, "Çok yakında biz hangi hukuk fakültelerinin avukatlık stajına yeterli eğitim verdiğini veya vermediğini kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Feyzioğlu, Eskişehir Barosunun Hizmet Binası açılışına katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından binanın konferans salonunda yaptığı konuşmada Feyzioğlu, hayırlı olmasını dileyerek, "Bu binaların içinden adalet çıkması lazım ama mekanlar uygun olmadan da adalete erişmek bir o kadar zor oluyor" şeklinde konuştu.

Barolar ve meslektaşları için geçtiğimiz 14 ay içerisinde hukukun üstünlüğünü hep savunduklarına değinen Feyzioğlu, kök sorunun hukukun üstünlüğünden veya üstünlüğünün askıya alınmasından kaynaklandığını ifade etti.

Avukatlar olarak emeklerinin karşılığını neden alamadıkları sorusuyla karşılaştıklarını belirten Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Alınterimizin fark yaratması halinde mesleğimizin karşılığını alabiliriz. Biz bugün her şeye rağmen çalışıyoruz, ay sonunu getirmeye gayret ediyoruz. Öyleyse hukukun üstünlüğünün sağlanması meslektaşlarımızın en önemli mesleki sorunudur. Bunu dile getirdiğimizde biz siyasi parti siyaseti değil, hukukun üstünlüğü siyaseti yapıyoruz. Üstünlerin hukukundan kurtulup, bu ülkenin her köşesinde her karışında eşit yurttaşlığı hakim kılmak için uğraşıyoruz."

TBB olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Feyzioğlu, saymakla bitmeyecek kadar çok hizmeti meslektaşlarına sunmak için gayret ettiklerini anlattı.

Avukatlık sınavı

Öncelikli ihtiyaçlarının "avukatlık sınavı" olduğuna dikkati çeken Feyzioğlu, "Avukatlık sınavının gelmediği her gün bu ülkede hukuk devleti bir kez daha hançerlenmekte, meslek bir kez daha zora sokulmaktadır. Sadece bugün imzaladığım ruhsat sayısı 400'dür. Bu birkaç tane orta büyüklükte baro demektir. Hali hazırda 84 bin avukat vardır. Hukuk fakültelerinde okumakta olan 48 bin öğrencinin yaklaşık 43 bininin avukat olması tahmin edilmektedir. 5 yıl içerisinde sayımız bugünün yarısı kadar artacaktır" diye konuştu.

2009'da Anayasa Mahkemesi'nin "Avukatlık sınavı getirilmesi, hukuk devleti için zorunludur" demesine rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bir şey yapmadığını öne süren Feyzioğlu, Meclis Torba Kanunu'na Plan Bütçe Komisyonunda, "TBB sınav ya da sınav yerine geçecek bir düzenlemeyi yönetmelikle gerçiremez" diye bir hüküm konulduğunu söyledi.

TBB'nin bunun üzerine gerekli adımları attığını aktaran Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Hukuk fakültelerinin staja elverişli mezun verip vermediklerini denetlemek üzere bir ölçme değerlendirme komisyonu kurduk. Çok yakında biz hangi hukuk fakültelerinin avukatlık stajına yeterli eğitim verdiğini veya vermediğini kamuoyuyla paylaşacağız. Böylece öğretim üyesi olmayan hukuk fakültelerinin öğrenci de bulamamasını el birliğiyle sağlayacağız. Ben meslektaşlarımdan en önemli sorunumuzun bilincinde olmalarını ve destek vermelerini talep ediyorum."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin'in de konuşma yaptığı açılışa, Eskişehir Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, TBB Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli illerden baro başkanları, avukatlar ve diğer ilgililer katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TBB Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement