TBMM Başkanı Çiçek: 23 Nisan, Türk Devletinin Miladıdır - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek: 23 Nisan, Türk Devletinin Miladıdır

TBMM Başkanı Çiçek: 23 Nisan, Türk Devletinin Miladıdır

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan'ın önemini vurgulayarak, "TBMM'nin açılış tarihi olduğu kadar, Anadolu'da yeni Türk Devletinin de miladıdır" dedi.

22.04.2014 16:30  Güncelleme: 16:44

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan 1920 tarihinin taşıdığı derin anlamı Türk Milletinin her ferdinin doğru anlaması gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olduğu kadar, Anadolu'da yeni Türk Devletinin de miladıdır" dedi.

ÇİÇEK'İN 23 NİSAN MESAJI

Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan TBMM Başkanı Çiçek, şunları söyledi:

"ANADOLU'DA YENİ TÜRK DEVLETİNİN MİLADIDIR"

"23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olduğu kadar, Anadolu'da yeni Türk Devletinin de miladıdır. Türk milleti, 94 yıl önce Anadolu'da yeni bir başlangıç yapmıştır. 23 Nisan'ın taşıdığı derin anlamı, milletimizin her bir ferdinin doğru anlaması gerekmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Birinci Meclisimizin kurucu milletvekilleri tarafından her türlü tehdit ve zorluk göze alınarak, bayrak düştüğü yerden kaldırılmış ve Türk milletinin istikbalinde yeni ufuklar açılmıştır.

"ÜLKEMİZİN GELECEĞİ ÇOCUKLARIN ELLERİNDE ŞEKİLLENECEK"

Hürriyet ve bağımsızlığımızdan asla vazgeçmeyeceğimiz bütün dünyaya ilan edilirken, emperyalist kuvvetlere karşı verilen kahramanca mücadele sonrasında Anadolu yeniden barış ve huzura kavuşmuştur. Devletimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının güvencesi olarak genç kuşakları görmüş ve bu kutlu günü çocuklarımıza ve gençlerimize armağan etmiştir. Ülkemizin geleceği de onların ellerinde şekillenecektir. Yarının huzurlu ve aydınlık Türkiye'sini onlar yönetecek, insanlarımız arasındaki barışı ve kardeşliği onlar yaygınlaştıracaklardır.

"1. MECLİSİMİZİN KAHRAMAN ÜYELERİNİ RAHMETLE ANIYORUM"

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadeleye canıyla, malıyla, emeğiyle katılmış milletimizin her ferdini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en içten duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek: 23 Nisan, Türk Devletinin Miladıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement