Cemil Çiçek: Sönmüş Ateşi Körükleyen Hödüklerden Olmamak Lazım - Son Dakika
Güncel

Cemil Çiçek: Sönmüş Ateşi Körükleyen Hödüklerden Olmamak Lazım

Cemil Çiçek: Sönmüş Ateşi Körükleyen Hödüklerden Olmamak Lazım

TBMM Başkanı Çiçek "Kobani olaylarındaki acılardan sonra bir atasözünü iyi anlamak lazım. 'Laf eden hödükler, sönmüş ateşi körükler.' bundan ders çıkarmak lazım." dedi.

16.10.2014 16:37  Güncelleme: 16:57

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, acı olaylardan sonra atasözlerini hatırlamak ve iyi anlamak gerektiğini belirterek, "En evvel de siyasetçilerin anlaması lazım. Bu atasözümüz diyor ki 'Laf eden hödükler, sönmüş ateşi körükler.' Sönmüş ateşi körükleyen hödüklerden olmamak lazım" dedi.

"BU GÜNLER SÜRECE KATKI SUNACAK"

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen " Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri"nin açılışında konuşan Çiçek, tanıtım günlerinin, kültürün, değerlerin yaşatılması, buluşturulması açısından önemli olduğunu söyledi. Çiçek, bu günlerin maksadına uygun yapıldığı sürece faydasının giderek artacağını belirtti.

"EN GEĞERLİ VARLIKLARIMIZ ŞEHİTLERİMİZ"

Kars, Iğdır ve Ardahan'ın, kültürün, tarihin derin izlerini, sırlarını, acı ve tatlı hatıralarını yaşatan iller olduğunu ifade eden Çiçek, "Bizim için en değerli varlık şehitlerimizdir. Şehit denildiği zaman Sarıkamış şehitlerimiz akla gelir. Onlar tüm şehitlerimizi temsil ederler" diye konuştu.

ÇARPICI ATASÖZÜ ÖRNEĞİ

İnsanlık yararına sözün doğrusunu bu illerden yetişen şairlerin söylediğini belirten Cemil Çiçek, şunları kaydetti:

"Biz onlardan yeteri kadar feyzalabilirsek, onların söylediklerine uygun bir hayat tarzı, bir kardeşlik, birlik tesis edebilirsek, bu milletin geleceği her zaman o günkünden daha güvenli olacak. Bir atasözümüz var, şu günlerde daha iyi hatırlamak lazım. Birkaç gün evvel yaşadığımız acı olaylardan sonra bu atasözünü iyi anlamak lazım. En evvel de siyasetçilerin anlaması lazım. Bu atasözümüz diyor ki 'Laf eden hödükler, sönmüş ateşi körükler.' Sönmüş ateşi körükleyen hödüklerden olmamak lazım. İşte Kars'ta yetişen aşıklar, Harakani Hazretleri gibi bu toprakların gerçek sahipleri, bu milletin birliği, dirliği, huzuru için doğru sözler söylemişler. Bu toprağın gerçek sahipleri, bu milletin birliği, dirliği huzuru için doğru şeyler söylemişler, doğru örnekler ortaya koymuşlar."

Açılışa, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cemil Çiçek: Sönmüş Ateşi Körükleyen Hödüklerden Olmamak Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sila: unutmayin ates icin icin yanar parlayincasda sizide yakar. . . . . 2 2 Yanıtla

Advertisement