TBMM Başkanı Çiçek, Azerbaycanlı ve Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Çiçek, Azerbaycanlı ve Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti

TBMM Başkanı Çiçek, Azerbaycanlı ve Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Azerbaycan’da ki kardeşlerimizin 20 yılı aşan süreden beri çektiği sıkıntıyı ancak onlar biliyor, onlar gibi düşünenler, inananlar bizler biliyoruz.

14.08.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, " Azerbaycan'da ki kardeşlerimizin 20 yılı aşan süreden beri çektiği sıkıntıyı ancak onlar biliyor, onlar gibi düşünenler, inananlar bizler biliyoruz. Onlar bizim kardeşimiz. Bu hukuksuzluk haksız işgal ne zaman sona erecek kimsenin umurunda değil" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Azerbaycanlı askerleri ve Gazzeli hastaları ziyaret etti.

Hastaların genel sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Çiçek, Azerbaycanlı askerleri ve Gazzeli yaralıları odalarında ziyaret etti. Yaralılarla sohbet eden Çiçek, Türkiye'nin, Azerbaycan ve Gazze halkının yanında olduğunu söyledi. Çiçek, yaralılara acil şifalar diledi.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Çiçek, "Atatürk Eğitim Hastanemiz de yaşanan iki insanlık dramı sonucu, Türkiye'ye tedaviye gelmiş Azerbaycanlı ve Gazeli kardeşlerimiz var. Geçmiş olsun demek için geldik. Azerbaycan'dan biri komutan birisi de asker olmak üzere iki Azeri kardeşimiz burada tedavi görüyor. Maalesef 20 seneyi aşan bir zamandan beri Ermenistan'ın şirret, hukuk tanımaz, saldırgan tutumu sebebiyle, 1 milyondan fazla Azerbaycanlı yerinden yurdundan edildi. Büyük sıkıntılar içerisinde hayatlarını devam ettiriyorlar. Ama dünyanın umurunda değil. Kimse bu vahşeti, saldırganlığı, bu hukuk tanımazlığı ne hatırlıyor ne de doğru dürüst çaba gösteriyor" diye konuştu.

"BU HUKUKSUZLUK HAKSIZ İŞGAL NE ZAMAN SONA ERECEK KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL"

Çiçek şöyle devam etti:

"Dünya konjöktör olarak belli bir bölge de yaşanan sıkıntıyı birkaç gün konuşuyor, söz de kendi vicdanını rahatlatmak için bir iki beyanat veriyor. Sonra insanları kendi kaderleri ile baş başa bırakıyor. Ama barış adına, demokrasi adına, insanlık adına nukut çekmekten de geri kalmıyor. Azerbaycan'da ki kardeşlerimizin 20 yılı aşan süreden beri çektiği sıkıntıyı ancak onlar biliyor, onlar gibi düşünenler inananlar, bizler biliyoruz. Onlar bizim kardeşimiz. Bu hukuksuzluk haksız işgal ne zaman sona erecek kimsenin umurunda değil. İki kardeşimizde Ermenistan'ın haksız, hukuksuz, şirret tutumu sebebiyle bugün burada tedavi oluyor. İnşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşur. Zaten birisinin bacakları kesilmiş vaziyette, bu şekilde hayatını devam ettirecek. Öbürü de yoğun bakımda, en kısa sürede ülkesine, ailesine, yakınlarına dönmesini temenni ediyoruz."

BU YÜREĞİMİZİ YAKAN BİR OLAYDIR

Bunun yüreklerini yakan bir olay olduğunu vurgulayan Çiçek şunları kaydetti:

" İkinci olay Gazze'de yaşanıyor. İlk defada yaşanmıyor Gazze'de zaman zaman İsrail bir kısım güçlerine desteğiyle hukuk tanımaz tutumunu, vahşi tutumunu insanlığa karşı suç teşkil edecek saldırgan tutumunu devam ettiriyor. Çocuk, kadın, yaşlı demeden masum insanları katlediyor. Sözde ateşkeslerle dünya kamuoyu oyalanmaya devam ediyor. Binlerce, yüz binlerce insanda hem hayatını kaybediyor hem sağ olanlarda ruhun sıkıntılı bir durum. Burada 5 Gazzeli kardeşimiz var. Dünyanın dikkat etmesi gereken husus, bu vahşi saldırıları da şuan hastanemizde tedavi edilenler arasında bir bayan 28 haftalıkta hamile, ya şarapnel parçalarıyla burada tedavi gören kardeşlerimiz yaralanmış ya da göçük altında kalmak suretiyle Türkiye'ye gelmiş. Türkiye'ye gelemeyenler de var. Türkiye her zaman ilke olarak, en başından beri hem Filistin hem Azerbaycan meselesinde tutumu net ve açıktır. Haksızlığın, hukuksuzluğun, saldırganlığın karşısındadır. Elden gelen tüm çabayı her iki sorununda bir an evvel çözülmesi noktasında, kendi çıkarlarını bile bir tarafa bırakarak sorunlar çözülsün diye gayret göstermektedir. Ben kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. İnşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşur." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Çiçek, Azerbaycanlı ve Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement