TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

CHP'li Özcan: "(Lice'de yaşanan gelişmeler) Siz o bayrağı indirenin suç ortağısınız" MHP'li Türkkan: "Böyle bir olayın yaşanmasına izin verildiği için aziz şehitlerimizden ve onların kederli ailelerinden özür diliyorum" AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: "Hem o haddini bilmeze haddinin bildirilmesi için hem de ihmali olanlara, bu konuda görevini yapmayanlara gereğinin yapılması için çok hızlı şekilde adımlar atılmıştır.

10.06.2014 18:20

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesi olayında, AK Parti'nin, izlediği politikalar nedeniyle suç ortağı olduğunu iddia etti.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, dericilik sektörünün sorunları ile ilgili önergenin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi ele alındı.

Partisinin önerisi üzerine söz alan Bolu Milletvekili Tanju Özcan, dericilik sektöründe çalışan 250 bin işçinin yalnızca 100 bininin kayıtlı olduğunu söyledi. Özcan, sık sık iş kazalarına maruz kalan işçilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesine değinen Özcan, "Diyarbakır'da bayrağın indirilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörün önünde diz çöktürdüğünüzün resmidir. Siz o bayrağı indirenin suç ortağısınız. Polis, asker ne yapsın. Komutan onu (göstericiyi) indirseydi soruşturma açılırdı" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise kimsenin bu milletin egemenliğine, özgürlüğüne, bayrağına, şerefine zerre kadar leke süremeyeceğini ifade ederek, "(İndirilseydi, komutan hakkında soruşturma açılırdı) diye bir şey olabilir mi? Bugüne kadar bunun en ufak örneği var mı?" dedi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bayrağı indiren göstericinin engellenmesi gerektiğine ilişkin, "Ankara'dan gelip ben mi indireyim" ifadesini anımsatarak, "Başbakan, Ankara'dan Diyarbakır'a bu iş için gitseydi, emin olun değil indirmek, o teröriste direğe çıkması için yardım ederdi, merdiven koyardı, çözüm sürecine kolaylık getirsin diye. Böyle bir olayın yaşanmasına izin verildiği için aziz şehitlerimizden ve onların kederli ailelerinden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekilleri, Türkkan'ın ifadelerine tepki gösterdi . Söz alan Canikli, "Sayın Başbakanımız bu konuyla ilgili çok açık konuşmuştur. O direğe tırmananla, arkasındaki güçlerle ilgili kanaatini en net şekilde ortaya koymuştur. Daha nasıl ifade edilebilir. Elbette o görevi ilk önce oradakilerin yapması gerekiyor. Bu konuyla ilgili çalışmalar o kadar hızlı yapılıyor ki hem o haddini bilmeze haddinin bildirilmesi için hem de ihmali olanlara, bu konuda görevini yapmayanlara gereğinin yapılması için çok hızlı şekilde adımlar atılmıştır. Onunla ilgili görevden alınmalar yapılmıştır ve devam edecek bu süreç" diye konuştu.

Bu arada, HDP milletvekilleri, Diyarbakır'daki toplantıları nedeniyle Genel Kurul çalışmalarına katılmadı. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement