TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

İki uluslararası anlaşma kabul edildi.

01.07.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, iki uluslararası anlaşmanın uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı kabul edildi.

Genel Kurul'da, Türkiye ile Birleşmiş Milletler Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi (BM Kadın) Arasında BM Kadın Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisinin İstanbul'da Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile Vatansız Kişilerin Statüsüne İlişkin Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Başbakan'ın bugün yaptığı konuşmada "Türkiye'yi kucaklayacağını" söylediğini belirterek, "Konuşmasında 'biz ve onlar' kelimelerini çok kullandı. Biz tamam da da onlar kim? Bu vatansız kişilerin statüsüne ilişkin sözleşme Türkiye'ye çok yararlı olacaktır. Çünkü bizler ve onlar siyaseti devam ederse Türkiye'deki pek çok vatandaşımız kendini vatansız hissedecektir. Bu kişiler BM'ye başvuracak ve bu yasanın maddelerinden yararlanmak istediklerini söyleyeceklerdir" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanı adaylarının belirlendiğini belirterek "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

Kaplan, "Centilmence, eşit koşullarda, etik bir yarış olmasını diliyorum. Çünkü Çankaya Köşkü ayrıştırıcı değil birleştirici bir yerdir" dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, tasarıların kabul edilmesinin ardından, Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi'nin görüşmeleri için birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement