TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

HDP'nin, cezaevlerindeki hak ihlallerinin araştırılmasına yönelik grup önerisi kabul edilmedi.

19.11.2014 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin, cezaevlerindeki hak ihlallerinin araştırılmasına ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

Partisinin önerisi üzerine söz alan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, tutuklu ve mahkum sayısının, Cumhuriyet tarihinin en üst noktasına ulaştığını belirtti. Sarıyıldız, 145 bini aşkın tutuklu ve hükümlünün cezaevlerinin olumsuz koşullarında yaşadığını ifade etti.

Hükümetin hak ihlallerini önlemek yerine yeni cezaevleri açma yoluna gittiğini savunan Sarıyıldız, bu ihlallerin görmezden gelinemeyeceğini ifade etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, partisinin iktidarı döneminde, cezaevlerindeki koşulların iyileştirilmesi konusunda, şimdiye kadar atılamamış adımların atıldığını söyledi. Türkiye'nin 10 yıl öncesine kadar hemen her gün işkenceden mahkum olduğunu anlatan Turan, ancak bugün istisnalar dışında işkencenin ülke gündemine gelmediğini kaydetti.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, AK Parti iktidarı döneminde özellikle hırsızlık, uyuşturucu ve fuhuş suçlarının arttığını, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin büyük kısmının bu suçları işleyen kişilerden oluştuğunu dile getirdi.

Cezaevlerinde hak ihlallerinin devam ettiğini belirten Işık, "Mahkumların insan oldukları bile unutulmuş. Çıplak aramalar halen devam ediyor. Tutuklu ve mahkumlar sağlık hizmetine bile kolay kolay ulaşamıyor. Hükümet ise yeni cezaevleri ve adliyeler yapıyor" dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, hükümetin cezaevlerindeki ihlallerin önlenmesine yönelik ciddi adımlar attığını, ancak uygulamada bir takım yanlışlıklar olabildiğini söyledi. Cezaevlerinde işkence iddialarına değinen Özel, bunların genel bir şekilde konuşulamayacağını, belgelere dayandırılarak ortaya konulması gerektiğini kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement