TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümünde üniversite Rektörlüğü ve Emniyet'in zafiyeti olduğunu söyledi.

24.02.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümünde üniversite Rektörlüğü ve Emniyet'in zafiyeti olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Yakut, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline söz verdi.

Vural, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bıçaklandığını ve kan kaybı sonucu yaşamını yitirdiğini belirterek, ambulansın geç geldiğini ifade etti.

Ege Üniversitesi'nde üç aydan beri gerilim yaşandığını, Rektörlük ve Emniyet'in de haberi olduğunu ifade eden Vural, "Üniversite koridorları terör örgütü sloganlarıyla dolu... Çadır kurmak suretiyle terör örgütünün propagandası yapılıyor. Birçok üniversitede böyle yapılanmalar var. Rektör ve Emniyet zamanında tedbir almıyor, denge politikasıyla bu yapılanmanın meşruiyeti sağlanıyor. Üniversitelerde oynan oyunlarda kirli ve pis tuzak var. Ülkücü hareket bu tuzağa hiçbir zaman düşmedi. Gençler sadece eğitim görmek, okula gitmek istiyorlar. Üniversitede tedbir alınmamıştır, burada ciddi provokasyon olduğu açık ve nettir. Bu Emniyet bizi dinler, izler. Orada böyle bir yapılanmayla ilgili hiç mi bilgi almadı? Rektör neden böyle bir yapılanmaya izin verir, önlem için girişimde bulunmaz?" diye konuştu.

Çakıroğlu'nun ölümünde hem emniyet hem de Rektörlüğün önemli zafiyeti olduğunu ifade eden Vural, "Çocuklarımızı koruyamayanların hesabını kim verecek?" diye sordu.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da gündemdışı konuşmasında, Erzincan'ın sorunlarına değindi. "Erzincan'ın kaderi birilerinin dudağının arasına sıkışmış" diyen Işık, "yapılan bölgeciliğin insanları kutuplaştırdığını, 12 yıldır kenti yönetenlerin ayrımcılık yaptığını, kimin hangi kuruma atanacağını belirlediklerini, kentte tek çivi çakmadıklarını" savundu.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise gündemdışı konuşmasında, Denizli'de sulama için ciddi destekler sağlandığını söyledi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement