TBMM Genel Kurulu'nda Kadına Yönelik Şiddet Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

TBMM Genel Kurulu'nda Kadına Yönelik Şiddet Konuşuldu

TBMM Genel Kurulu\'nda Kadına Yönelik Şiddet Konuşuldu

25 KASIM Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde TBMM'de 'Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması' önergesi görüşülmeye başlandı.

25.11.2014 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 KASIM Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde TBMM'de 'Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması' önergesi görüşülmeye başlandı. Önerge hakkında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bütün partilere kadına yönelik şiddet konusunda birlikte çalışma teklifinde bulundu. Dün kendisine yönelik yapılan bir protestoya yönelik olarak ise Bakan İslam, "Bu nezaketsizliği yapan arkadaşa müdahale edenleri uyardım, 'Lütfen nezaketle davranın' diye, sonradan öğrendim ki bu sözüm dikkate alınmamış, o arkadaşa da nezaketsizce davranılmış. Her ikisi de yanlış" dedi.

AK Parti, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yürütülen hizmetlerin uygulamaların değerlendirilmesi, eksikliklerinin tespit edilmesi, tespitler doğrultusunda çözüm önerilerin ve önceliklerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırılması açılmasını istedi. Araştırma önergesi, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

TBMM Genel Kurulu'nda ise gündem dışı görüşmelerin ardından 'Kadına yönelik şiddetin araştırılmasına ilişkin 32 araştırma önergesinin birlikte görüşülmesine başlandı.

'BİRLİKTE ÇALIŞALIM'

Önerge hakkında söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Aşyenur İslam, "Parti farkı gözetmeksizin aynı çatı altında çalıştığımız arkadaşlarım. Size bir teklifim var, dünya görüşlerimiz farklı olabilir, önemli olan hangi noktaya doğru baktığımız, farklı pencerelerden nereye baktığımız önemli. Kadınlar konusunda sizlere birlikte çalışmayı teklif ediyorum. Artık birbirimizi hırpalamaktan vazgeçelim. Birlikte çalışalım, güçlerimizi birleştirelim, bir sinerji oluşturalım, bu lanetlenmesi gereken bu sorunu ülkemizden başlayarak ortadan kaldırmaya çalışalım. Eleştirilerinizi yaparken çözüme yönelik birkaç cümle söylemenizi istiyorum. Çözüm için size Türkiye Cumhuriyetinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak size elimi uzatıyorum, elimi boş çevirmeyin" diye konuştu.

'NEZAKETSİZCE DAVRANILMIŞ'

KADEM tarafından düzenlenen Kadın ve Adalet Zirvesi'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam konuşurken genç bir kadının soru sormak istemesi gerginliğe neden olmuştu. Bakan İslam, Genel Kurul'daki konuşmasında yaşanan bu olaya da değindi. Bakan İslam, "Dün bir olay yaşadık, ben bir konuşma yaparken çok nezaketsiz bir biçimde bir arkadaşım sözümü kesti. Bu bir nezaketsizlik. Bana yapılan davranış son derece nezaketsizdi, bu nezaketsizliği yapan arkadaşa müdahale edenleri uyardım, 'lütfen nezaketle davranın' diye, sonradan öğrendim ki bu sözüm dikkate alınmamış, o arkadaşa da nezaketsizce davranılmış. Her ikisi de yanlış. Ben artık bütün bu yanlışları düzeltelim istiyorum. Birbirimize nezaketle iyi niyetli davranalım ve sorunu çözmeye odaklanalım. Şimdi o arkadaşımıza buradan sesleniyorum, Bakanlığımız kapısı bütün STK'lara, bütün çözümcü önerilere açık. En kısa süre içinde davet edeceğim ve kendileri ile görüşeceğim" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Genel Kurulu'nda Kadına Yönelik Şiddet Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement