TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu Toplandı

AK Parti'li Çavuşoğlu: "Medeniyet havzamızın muhtelif yerlerinde tarihin gönüllü bekçiliğini yapan soydaş ve kardeşlerimiz güven içinde olsun"

29.01.2014 15:30

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Batı Trakya'da yaşayan Türk azınlığın, haksızlıklara karşı 29 Ocak'ı Milli Direniş Günü olarak adlandırdığını ifade ederek, "Medeniyet havzamızın muhtelif yerlerinde tarihin gönüllü bekçiliğini yapan soydaş ve kardeşlerimiz güven içinde olsun" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, gündemdışı konuşmasında, kamyoncuların taşımacılık yapmak için alması gereken "K" belgesinin ciddi sorun olduğunu söyledi.

Geçimini bir kamyondan sağlayan bir şoför esnafından da 50-100 kamyonluk filosu olan gerçek ya da tüzel kişilerden de bu belge için 17 bin lira alındığına dikkati çeken Aslanoğlu, bir kamyonu olandan belge ücreti alınmamasını, birden fazla aracı olanlar için de kademeli ücretlendirme yapılmasını istedi.

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız da faili meçhul cinayetlere değinerek, gözaltında kayıplar ve faili meçhul cinayetlerin 12 Eylül döneminde başladığını, 1990'lı yıllarda arttığını ifade etti. Gözaltında kayıplar ve faili meçhul cinayetlerin Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu dile getiren Yıldız, Türkiye İnsan Hakları Vakfı'na göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 10 bini aşkın faili meçhul ve bini aşkın kayıp dosyası olduğunu söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise Yunanistan'daki Türk azınlığın 29 Ocak Milli Direniş Günü hakkında Gündemdışı konuşma yaptı.

Batı Trakya'nın statüsünün Lozan Anlaşması ile belirlendiğini anlatan Çavuşoğlu, buradaki Türk azınlığın çeşitli haksızlıklarla karşılaştığını belirtti. Türk azınlığın, verdiği mücadelede meşruiyetin dışına taşmadığının altını çizen Çavuşoğlu, "26 yıl önce bugün, verilen mücadelenin bayraklaştığı gün olmuş ve azınlık tarafından 29 Ocak tarihi Milli Direniş Günü olarak adlandırılmıştır" dedi.

Gümülcine Türk Gençler Birliği ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği'nin, adında Türk kelimesi geçtiği için kapatıldığını anlatan Çavuşoğlu, Lozan Anlaşması ve uluslararası metinlerle güvence altına alınmasına rağmen Türk azınlığın milli kimliğine yönelik saldırının infiale yol açtığını dile getirdi.

Çavuşoğlu, 29 Ocak 1988'deki Türk azınlığın protesto yürüyüşünün yasaklandığını Gümülcine'de toplanan Türk azınlıkla polisin çatıştığını ve yaralananlar olduğunu ifade etti.

Türk azınlığa karşı Yunanlılar'ı tahrik eden asılsız haberler yapıldığını belirten Çavuşoğlu, Türkler'in saldırıya uğradığını, işyerlerinin yağmalandığını söyledi. Çavuşoğlu, "Medeniyet havzamızın muhtelif yerlerinde tarihin gönüllü bekçiliğini yapan soydaş ve kardeşlerimiz güven içinde olsun. Zira, artık daha güçlü bir Türkiye ve onları kendisine tarihin bir emaneti olarak telakki eden bir Başbakanımız vardır" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement