TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

28.01.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, İstanbul Esenyurt'taki Yüksek Gerilim Faciası ile Yüksek Gerilim Hatlarının Yarattığı Sorunlar konulu gündem dışı konuşma yaptı.

Konuşmasının başında Yunanistan'daki seçim sonucuna ve Kobani'deki gelişmelere değinen Tüzel, Kobani'de güzel bir gelecek için el ele vererek mücadele edenleri selamladığını söyledi.

Tüzel, 15 bine yakın metal işçisinin, işverenlerin tüm dayatmalarına rağmen çocuklarının geleceği için grev kararı aldığını ifade ederek, işçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını da belirtti.

Çarpık kentleşme nedeniyle yüksek gerilim hatlarının yerleşim bölgelerinde tehlikeye yol açtığını, yetkililerin gerekli önlemleri almadığını ileri süren Tüzel, "Yatırımları ranta değil, insan hayatına yapalım" dedi.

-"Cumhuriyet olmasaydı, Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak mıydı?"

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da Balıkesir'in sorunlarına ilişkin gündem dışı konuşmasında, kentin AK Parti iktidarında hep kaybettiğini, özelleştirmelerle mağdur edildiğini savundu. Balıkesir'in tarım ve hayvancılık sektöründe de iktidarın yanlış uygulamaları nedeniyle darbe yediğini ifade eden Havutça, emekçi Balıkesir halkının ekonomik zorluklar içinde olduğunu söyledi.

Havutça konuşmasında AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun cumhuriyetle ilgili sosyal medyadaki paylaşımına da değinerek, "Sen o cumhuriyet olmasaydı bugün burada olacak mıydın? Eğer cumhuriyet olmasaydı, başbakan burada olacak mıydı, Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak mıydı, sizler milletvekili olabilecek miydiniz? O nedenle Kuvay-i Milliye şehri Balıkesir'den Babuşçu'ya 'haddini bil' diyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise gündem dışı konuşmasında Malatya'daki yatırımlara değindi. Şahin, AK Parti iktidarı döneminde yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, kentin önemli gelişme kaydettiğini söyledi.

Şahin, Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürler yayımlanmasına da değinerek, bu duruma tepki gösterdi.

Şahin, şunları kaydetti:

"Son günlerde Charlie Hebdo denilen bir belanın dünya Müslümanları'nı ayağa kaldırdığını görmekteyiz. Bizler terörün her türlüsüne tereddütsüz karşıyız, Charlie Hebdo Dergisi'ne saldırıyı da işlenen cinayetleri de tasvip etmemekteyiz. Ayrıca Müslümanların terörle asla yan yana gelmesinin mümkün olmadığı, ancak işgal altındaki toprakları için vatanlarında vermiş oldukları kurtuluş mücadelelerine de herhalde sessiz kalmamız gerekir. Ayrıca kan döken batının da buradaki rolünün ne olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Lakin batı Peygamber Efendimize yapılan hakareti basın ve düşünce özgürlüğü gibi göstermiş, yüce dinimizi hedef seçip bütün İslam Alemine büyük bir saygısızlık cesaretini de gösterebilmiştir. Müslümanların değerlerine saldıran Charlie Hebdo denilen dergi ve Türkiye'deki uzantıları olan bütün medya kuruluş ve yandaşlarını da şiddetle kınıyoruz." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement