Tekerlekli Sandalye Teniste Hollanda Kadınlar Dünya Şampiyonu - Son Dakika
Güncel

Tekerlekli Sandalye Teniste Hollanda Kadınlar Dünya Şampiyonu

Tekerlekli Sandalye Teniste Hollanda Kadınlar Dünya Şampiyonu

Uluslararası tenis Federasyonu'nun (ITF) düzenlediği 30'uncu BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takım Şampiyonası'nın kadınlar kategorisinde Hollanda şampiyon oldu.

30.05.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası tenis Federasyonu'nun (ITF) düzenlediği 30'uncu BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takım Şampiyonası'nın kadınlar kategorisinde Hollanda şampiyon oldu.

30'uncu BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takım Şampiyonası Manavgat'a bağlı Kızılağaç turizm bölgesindeki Ali Bey Club Tesisleri'nde sürüyor. Toplam 28 ülkeden 52 takım ve 165 sporcunun katıldığı şampiyonada erkekler, kadınlar ve gençlerde 5 kategoride mücadeleler yapılıyor.

Turnuvanın kadınlar kategorisinde şampiyon belli oldu. Hollanda, Güney Afrika, Japonya, Fransa, Kolombiya, Avustralya, Şili, Tayland, İngiltere, ABD, Almanya ve Türkiye olmak üzere 12 ülkenin mücadele ettiği kadınlar kategorisinde Hollanda ile Japonya finalde karşılaştı. Japonya'yı 2- 0 yenen Hollanda şampiyon oldu. Almanya'yı aynı skorla yenen İngiltere ise üçüncülüğü elde etti.

Final maçının ardından merkez kortta düzenlenen kupa töreninde şampiyon ve ilk üçe giren takımlara kupa ve madalyaları ITF Tekerlekli Sandalye Komite Üyesi Martin Mcelhanton tarafından verildi. Hollanda Milli Takımı, Aniek van Koot, Jiske Griffioen ve Diede de Groot üçlüsü ile 21'inci kez dünya şampiyonluğunu elde etti.

Şampiyonanın diğer kategorilerindeki müsabakalar ise 31 Mayıs'ta sona erecek. - Manavgatantalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekerlekli Sandalye Teniste Hollanda Kadınlar Dünya Şampiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement