Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Malkara'da elektrik kesintisi.

13.07.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı bazı mahallelerinde elektrik kesintisi uygulanacak.

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'den (TREDAŞ) yapılan yazılı açıklamada, Malkara ilçesinde bakım ve onarım çalışması nedeniyle, yarın 7 saat süre ile elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Açıklamada, Malkara ilçesine bağlı Batkın Köyü, Belediye Su Deposu, Pullukçu Madencilik, Beşerler, Yay Petrol, Pullukçu Petrol'de, 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi.

Salı günü ise Malkara ilçesine bağlı, Sarnıç Köyü'nde 09.00 ile 13.00 saatleri arasında 4 saat süre ile kesinti uygulanacak.

Öztrak'tan Eşkinat'a ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ı ziyaret etti.

Süleymanpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Öztrak'ın Süleymanpaşa Belediyesi'ne gelerek, Eşkinat ile bir süre görüştüğü bildirildi.

Öztrak, Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı Eşkinat'tan yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aldığı belirtildi.

Ziyarete Öztrak'ın yanı sıra, Süleymanpaşa Belediye Meclis üyesi Münir Karaevli, Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Yücel Ayaz katıldığı kaydedildi.

Tekirdağ'da "Kitap şöleni" düzenlendi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, Tekirdağ Medya Mensupları Derneği tarafından "Kitap şöleni" düzenlendi.

Sahil dolgu alanda düzenlenen etkinliğe katılan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, burada yaptığı konuşmada, yerel gazetelerin halka okutulması açısından sorunlar yaşandığını bildirdi.

Yerel basının gelişmesinde ulusal basının set olduğunu belirten Olcayto, "Halka okutma açısından sorunlar yaşanıyor. Halkın belirli alışkanlıklarını kıramıyorsunuz. Büyük gazeteler, ana akım gazeteler, merkez medya olarak zaten sizi boğmaya hazırlar. Mesela Ege Bölgesi, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri için ek çıkarıyorlar. Şimdi  kuşe kağıda basılan, renkli şeylere ilan vermeyip sizin, sekiz sayfalık, gazetelerinize mi ilan versin. Sizin orada fazla öne çıkmanıza istemiyorlar" dedi.

Olcayto, büyük şehirlerin dışında kalan yerlerde, yerel basının vali ve belediye başkanları arasında kaldığını ifade ederek, " Vali ve kaymakamla iyi geçinmek durumundasınız, belediye başkanı ile iyi geçinmek zorundasınız. En ufak bir eleştiri belediye başkanını rahatsız ediyor, valiyi rahatsız oluyor. Eleştiren gazetenin ilanlarını kesmeye kadar gidiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Tekirdağ Medya Mensupları Derneği Başkanı Cenap Kürümoğlu, TGC Başkanı Olcayto'ya plaket takdim etti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement