Tepebaşı'ndan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tepebaşı'ndan Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi, bin 250 çocuğa kaban ve bot hediye etti.

01.10.2014 18:23

Tepebaşı Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi bin 250 çocuğa kaban ve bot hediye etti

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi ilk ve ortaöğretimde öğrenim gören toplam bin 250 çocuğa kaban ve bot hediye etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde hareket edildiğini bildiren yetkililer Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği öğrencileri Çamlıca Beldeevine götürerek bayram hediyelerini verdi.

Tepebaşı Belediyesi'nin, 2014- 2015 döneminde de bu desteğini sürdüreceği bildirildi.

Tepebaşı Belediyesinden ücretsiz kurban kesimi

Tepebaşı Belediyesi, Kurban Bayramı'nda vatandaşlara ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bayramın 1'inci gününde, Uluönder Kapalı Pazaryeri'nde vatandaşlar, saat 08.00 ila 13.00 arası, kurbanlarını ücretsiz kestirebilecek. Ayrıca, kesimi bekleyen vatandaşlara Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından çay ve çorba ikram edilecek. Hayvan pazarından hayvanını getirmeye imkanı olmayan vatandaşlara da Tepebaşı Belediyesi yardım ediyor. Konulacak olan ücretsiz servislerle vatandaşlar, hayvanlarını Uluönder Kapalı Pazaryeri'ne getirebilecekler. Ayrıca kesimin ardından, araçları olmayan vatandaşlar için yine servisler devreye girerek, evlere servis yapacak.

-Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bayram süresince hizmet verecek

Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bayram süresince de sürekli hizmet vermeye devam edecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre yetkililer, Eskişehir halkının daha sağlıklı bir ortamda bayram geçirmeleri için çöp çıkarma saatlerine özen gösterdiklerini bildirdi.

Çöp çıkarma saatlerinin 19.00 ile 21.00 arasında olduğunu belirtildi.

Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleride, Kurban Bayramı öncesinde ve esnasında çalışmalarını sürdürecek.

Bayram süresince seyyar satışa izin verilmeyeceğini belirten yetkililer, parklarda, cadde ve sokaklarda da kesim yapılamayacağı konusunda vatandaşları uyarıyor.

Tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı sorunsuz geçirebilmesi için çalışmalarını sürdüren Tepebaşı Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü eliyle de bayram boyunca hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar, 444 44 26 numaralı telefondan 7/24 zabıta ekiplerine ulaşabilecekler.

-Tepebaşı Belediyesi, kültür gezilerini sürdürüyor

Tepebaşı Belediyesi, kültür gezileri için yaklaşık 1000 kadını 22 otobüsle Çanakkale gezisine götürdü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çanakkale'de şehitlikleri, bu bölgedeki abideleri ve mevzileri gezen kadınlar, duygu dolu anlar yaşadığı bildirildi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın da katıldığı gezide kadınlar, Çanakkale Şehitliği Abidesi önünde toplu halde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra, Atatürk'ün Çanakkale Savaşı sırasında kaldığı ev de ziyaret edildi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, burada yaptığı konuşmada, şu ifadelerini kullandı:

"Kadınlarımız, büyüklerimiz, annelerimiz, bacılarımız, hepiniz Çanakkale'ye hoşgeldiniz. Sizleri burada görmek beni gerçekten çok mutlu etti. Özellikle siz geliyorsunuz diye bende sizlerle beraber olmak için buraya geldim. Bu birlikteliğimiz inşallah hiçbir zaman bitmeyecek, hep beraber olacağız. Sevgili kadınlarımız, biliyorsunuz buraya belki daha önce gelenleriniz de vardır ama burası Türkiye için ve dünya için çok önemli bir yer. Onun için bütün dünya buraya geliyor. Çanakkale savaşlarında bu mucizenin nasıl yaratıldığını burada görüyor." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tepebaşı'ndan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement