Tercan Önerdi, Bergama Yıl Boyunca Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Tercan Önerdi, Bergama Yıl Boyunca Tanıtılacak

Tercan Önerdi, Bergama Yıl Boyunca Tanıtılacak

İzmir Kalkınma Kurulu (İZKA) Bülent Tercan’ın önerisi ile Bergama’nın UNESCO Dünya mirası listesine girmesi, TAV İzmir havalimanında tanıtılacak.

19.12.2014 15:04

İzmir Kalkınma Kurulu (İZKA) Bülent Tercan'ın önerisi ile Bergama'nın UNESCO Dünya mirası listesine girmesi, TAV İzmir havalimanında tanıtılacak.

İzmir Kalkınma Ajansı, Kalkınma kurulu toplantısında söz alan İZKA Kalkınma Kurulu Üyesi, ETİK Başkan Vekili, Destinasyon İzmir Başkanı, AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Bülent Tercan, Bergama'nın yıl boyunca tanıtılmasını önerdi. "Bergama'nın Dünya Miras listesine girmesi, İzmir'in dünyada kültür ve tarih turizminde hak ettiği yere getirmek için çok önemli bir kazanımdır" diyen Bülent Tercan; "İzmir artık yeni bir turizm hamlesi yapmak zorundadır. İzmir, tarih ve kültür turizminde atağa geçmelidir. Tarih ve kültür turizminde özellikle Ege ve İzmir Şehri çok büyük hazinelere sahiptir. İzmir şehrinin dünyanın yıldızı olmaması için hiç bir sebep yoktur. Efes Antik Kentini, Agora'yı, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı ve UNESCO Dünya Mirası listesine giren Bergama'yı, turizmciler olarak biz buna Altın Üçgen diyoruz. Altın Üçgeni bıkmadan usanmadan tanıtmak zorundayız. Bergama'nın, UNESCO Dünya Miras listesine girmesi, tanıtılmazsa hiç bir anlam ifade etmeyecektir" dedi.

Bergama'nın, turizm fuarlarında çok etkili bir şekilde tanıtılmasını ifade eden Tercan; "İlk adım olarak, tanıtıma evimizden başlamalıyız. İzmir'e gelen yerli yabancı turistlerin Bergama'nın Dünya Miras Listesine girmesini anlamaları için, TAV İzmir Havalimanında iç hatlar, dış hatlar tüm Bilbortlarda, Bergama'nın Türkçe ve yabancı dillerde yıl boyunca tanıtılmasını sağlamalıyız" diye konuştu. Tercan'ın önerisini, divan başkanı oylamaya sundu. Bülent Tercan'ın önerisi oy birliği ile İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu'nda kabul edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tercan Önerdi, Bergama Yıl Boyunca Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement