Termik santrallerin özelleştirilmesi çalışmalarını protesto yürüyüşü - - Son Dakika
Güncel

Termik santrallerin özelleştirilmesi çalışmalarını protesto yürüyüşü -

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmesi çalışmalarını protesto etmek için Tes-İş ve Türkiye Maden-İş sendikaları organizasyonunda yürüyüş düzenlendi.

24.01.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmesi çalışmalarını protesto etmek için Tes-İş ve Türkiye Maden-İş sendikaları organizasyonunda yürüyüş düzenlendi.

Türk-İş, DİSK, KESK ve Birleşik Kamu-İş'e bağlı sendikalar, bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin da katıldığı yürüyüş, Sıhhıye Toros Sokak'tan başladı. "Madenler halkındır satılamaz", "Maden işçisi, demokrasi bekçisi", "Geçici işçi kadro bekliyor, özelleştirme taşeron işçi çalıştırıyor" pankartları taşıyan işçiler, çeşitli sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

Aralarında CHP'li milletvekillerin de bulunduğu kortej, Sıhhıye köprüsü üzerinde bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Kurtuluş'taki binası önüne geldi. Yol-İş üyesi bir grup, burada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek için mizansen cenaze namazı kıldı.

-" Yatağan'ın özelleştirmesini yaptırmayız"

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Atalay, "Dün Yatağan'dan 30 otobüsü salmayanları, 2 bine yakın kardeşimizi buraya yollamayanları, özelleştirme ile beraber protesto etmek için burdayız" dedi.

Bugünün aynı zamanda Uğur Mumcu'nun ve Gaffar Okkan'ın ölüm yıl dönümleri olduğuna işaret eden Atalay, "Aradan 21 sene geçti. Bunları kimler öldürdü, kimse bilmiyor. Ben, bilmiyorum. Biz, bilmiyoruz" diye konuştu.

Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirmelerine karşı verdikleri mücadeleyi destekleyen herkese teşekkür ettiğini belirten Atalay, şöyle devam etti:

"Yatağanla ilgili bugüne kadar organize bir eylem yürüttük. Biz, bu işin sonunu, bu ülkeyi yönetenlere bitirttirmeyiz. Bu meseleyi halledeceğiz, halletmek mecburiyetindeyiz. Buradan Yatağan işçisine, Milas'a, Bodrum'a, Türkiye'nin her yerindeki kardeşlerimize, alandaki işçi arkadaşlarımızın selamlarını yolluyorum."

İşçi hareketinin önünde pek çok problem olduğunu dile getiren Atalay, "Bu sıkıntıları, bu problemleri bizim önümüze getirenlere hesabını 30 Mart'ta sandıkta sormak, sizin de bizim de görevimiz. Herkes bunu böyle bile" ifadelerini kullandı.

-"Otobüslerin önü kesilerek mücadelenin önünü keseceklerini sananlar, aldanıyorlar"

Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, özelleştirmeye karşı Türkiye'nin en uzun soluklu direnişini yapan Yatağan işçilerinin Ankara'ya gelmesine izin verilmediğini savunarak, "Otobüslerin önü kesilerek, seyahat özgürlüğü engellenerek, bu direniş, bu mücadelenin önünü keseceklerini sananlar, aldanıyorlar. Bu, sadece bizi daha kararlı yapar. Maden ve enerji emekçileri, sizlerin, bütün emekçilerin, bütün milletin desteğini de alarak daha kararlı, daha inançlı biçimde özelleştirmeye karşı mücadelelerini yürüteceklerdir" dedi.

Tes-İş Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin de "Şunu bilsinler ki yol açık, yolu kapatmakla bu iş önlenmez. Biz, yola devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Termik santrallerin özelleştirilmesi çalışmalarını protesto yürüyüşü -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Termik santrallerin özelleştirilmesi çalışmalarını protesto yürüyüşü - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement