Termo Teknik 50 yıldır Türkiye'yi ve dünyayı ısıtıyor - Son Dakika
Güncel

Termo Teknik 50 yıldır Türkiye'yi ve dünyayı ısıtıyor

Termo Teknik 50 yıldır Türkiye\'yi ve dünyayı ısıtıyor

Termo Teknik, 50'nci yılını kutladı.

16.05.2016 12:07

Türkiye'nin ilk radyatör üreticilerinden Termo Teknik, 50'nci yılında dünyanın en büyük panel radyatör tesisine sahip oldu.

Türkiye'nin ilk radyatör fabrikalarından biri olarak 1966 yılında İstanbul İstinye'de kurulan Termo Teknik 50'inci yaşını kutluyor. Isı sistemleri tedarikçisi olarak 1990 yılına kadar İstinye'de, 1990'den bu yana da Çorlu'daki modern tesislerinde panel radyatör üretimini sürdüren Termo Teknik, yaptığı büyük yatırım ile Çorlu tesislerini dünyanın en büyük panel radyatör fabrikası haline getirdi.

Termo Teknik'in 50'inci yaş kutlaması nedeniyle organize edilen Gala Gecesi'nde bir konuşma yapan Termo Teknik Ticari Genel Müdürü Emin Kasan, İngiltere merkezli ısı sistemleri devi StelradRadiatorsGroup Ltd. (SRG)'a iştiraki olarak faaliyetini sürdüren Termo Teknik'in, 1999'dan bu yana 100 milyon doları aşan yatırım gerçekleştirerek, kurulduğu dönemde yıllık 250bin metre olanradyatör üretim kapasitesinden, bugün 6 milyon metre radyatör üretim kapasitesine ulaştığını belirtti.

Dünyanın etrafını 1.5 kez sarıyor

Termo Teknik'in hikayesinin aynı zamanda Türk ısıtma sanayinin gelişim hikayesi olduğunu vurgulayan Kasan şöyle devam etti:

"Termo Teknik olarak geçtiğimiz 50 yılda 60 milyon adet çelik ve panel radyatör üreterek 7 milyar TL'lik bir değer yarattık. Bu süre zarfında çeşitli dönemlerde artan ve bugün 650 kişiyi aşan istihdam oluşturduk. Ürettiğimiz radyatörlerin toplam uzunluğu 60 bin km'ye ulaştı. Dünyanın etrafını 1,5 kez saracak uzunlukta radyatör ürettik. Ciromuz da büyümemize paralel bir artış göstererek 50bindolardan, 130 milyon dolara ulaştı.

Çin'den Şili'ye, Avustralya'dan Kanada'ya kadar 50'den fazla ülkeye, özellikle batı Avrupa ülkelerine panel radyatörlerimizi ihraç ediyoruz. 2005'ten bu yana panel radyatör dalında toplamda 9 kez Türkiye ihracat şampiyonu olduk. Türk sanayisine nicelik ve nitelik açısından yaptığımız katkılar bizi mutlu ediyor. Bu katkıyı arttırarak sunmaya da devam edeceğiz."

Dünyanın en büyük panel radyatör fabrikası

Termo Teknik'in üzerinde çalıştığı en önemli projenin dünyanın en büyük panel radyatör üretim tesisini oluşturmak amacıyla yapılan yeni yatırım olduğunu belirten Kasan, yeni yatırım ile yıllık 6 milyon metre üretim kapasitesine sahip olunduğunu, tesis alanının da 7 bin metrekare arttırılarak, toplamda 45 bin metrekare kapalı alana ulaşıldığını ifade etti.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Termo Teknik 50 yıldır Türkiye'yi ve dünyayı ısıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement