Terör Kurbanı Ertan An, Tunceli Pertek'te Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Terör Kurbanı Ertan An, Tunceli Pertek'te Toprağa Verildi

Terör Kurbanı Ertan An, Tunceli Pertek\'te Toprağa Verildi

İstanbul Atatürk Hava Limanı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitiren Ertan An, memleketi Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde toprağa verildi.

30.06.2016 16:44

İstanbul Atatürk Hava Limanı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitiren Ertan An, memleketi Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde toprağa verildi.  Pertek Cemevi'nde dini vecibeleri yerine getirilen Ertan An, doğum yeri olan Orcan Köyü'nde defnedildi.

İstanbul Aksaray'da Rus ve Özbeklerle ticaret yapan bir firmada çalışan ve olay günü ticaret yaptıkları 5 kişilik Özbekistanlı turist kafilesini götürdüğü Atatürk Hava Limanı'nde meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren Ertan An'ın (38) cenazesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait ambulansla getirildiği Elazığ'da yakınları tarafından karşılandı. Pertek Belediyesi'ne ait cenaze aracına nakledilen Ertan An'ın cenazesi Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne getirildi. Pertek Cemevi Morgu'na konunan An'ın cenazesini karşılayan annesi ve kardeşleri ile diğer yakınları fenalık geçirdi. Bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahele ederken, saat 13.00'da Ertan An için Pertek Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Buradaki cenaze törenine HDP Tunceli milletvekili Alican Önlü, Ertan An'ın annesi Fayime An, eşi Kader An, 6 kardeşi ile birlikte Pertek Belediye Başkanı Recai Vural ile birçok vatandaş katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.

ALEVİ DEDESİ'NDEN TERÖRE LANET

Ertan An için Pertek Cemevi'nde düzenlenen törende konuşan Alevi Dedesi Hüseyin Güler, İslam dinin barış ve kardeşliği emrettiğini belirterek şunları söyledi:

"Biliyorsunuz 2 gün önce İstanbul Atatürk Hava Limanı'nda 43 canımız hunharca katledildi. Bizler bu saldırıyı yapanları lanetliyoruz. Saldırının arkasında bulunan şer odaklarını lanetliyoruz. İslam adı altında, kalkıp insanları katleden ve bu güzel İslam dinini kirletenler İslam dini ile hiçbir şekilde alakalı değil. Bunlara hayvan bile denilemez. Çünkü hayvan dersek hayvanlara hakaret etmiş oluruz. Hiçbir din, insan öldürmeyi emretmez. Bunlar canidir, bunlar kanla beslenen yaratıklardır, lanetliyoruz bunları ve bunların arkasındaki şer odaklarını."

EŞİ 6 AYLIK HAMİLE

Ertan An'ın çenazesi Pertek Cemevi'nde kılınan cenaze namazının ardından cenaze arabasına konuldu. Taabut cenaze aracına konulurken Ertan An'ın annesi Fayime, 1 çocuk annesi ve 6 aylık hamile olan eşi Kader ve yakınları çığlık atarak tabuta son kez sarıldı. Burada baygınlık geçiren An'ın yakınlarına 112 hızır acil servis ekipleri müdahale etti. Ertan An'ın cenazesi daha sonra konulduğu araçla doğum yeri olan Orcan Köyü'ne getirildi. Baba evinin önünde hellalik alındıktan sonra An'ın cenazesi köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

- Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terör Kurbanı Ertan An, Tunceli Pertek'te Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement