Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Terör Saldırılarına Tepkiler

İzmir, Uşak ve Aydın'da, son günlerde artan terör saldırılarına tepki ve şehitler için yürüyüş düzenlendi.

11.09.2015 02:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir, Uşak ve Aydın'da, son günlerde artan terör saldırılarına tepki ve şehitler için yürüyüş düzenlendi.

İzmir'in Bayındır ilçesinde belediye tarafından organize edilen "şehide saygı, teröre lanet" yürüyüşü düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar, "Bayrağını al sen de gel, ne olursan ol gel" sloganıyla Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de katıldı.

Uşak'ın Eşme ilçesinde Kaymakamlık, sivil toplum örgütleri ve belediye tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Kula, Hastane ve Vali Murat caddelerinden geçip çeşitli sloganlar atarak tekrar Cumhuriyet Meydanı'na döndü.

Burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dualar edildi. Eşme Kaymakamı Ozan Gazel, yaptığı konuşmada, "Ateş sadece şehit analarının yüreğine düşmemektedir, bu vatan için evlat yetiştiren tüm anaların yüreğine de ateş düşmektedir. Onların emanetlerini saygıyla sonsuza kadar taşıyacağız" dedi. Konuşmanın ardından grup dağıldı.

Aydın'ın İncirliova ilçesinde düzenlenen yürüyüşe de Belediye Başkanı Gürşat Kale, MHP İlçe Başkanı Ali Şahin ve vatandaşlar katıldı. Şahin, yaptığı konuşmada, yaşanan son terör olaylarının moralleri bozsa da birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement