Thk Bayramda 2440 Kurban Derisi Topladı - Son Dakika
Yerel

Thk Bayramda 2440 Kurban Derisi Topladı

Thk Bayramda 2440 Kurban Derisi Topladı

Türk Hava Kurumu Çanakkale Şubesi, 2015 yılı Kurban Bayramında, Çanakkale Merkez ve köylerinden toplamda 2 bin 440 adet kurban derisi toplandığını açıkladı.

30.09.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu Çanakkale Şubesi, 2015 yılı Kurban Bayramında, Çanakkale Merkez ve köylerinden toplamda 2 bin 440 adet kurban derisi toplandığını açıkladı.

THK Çanakkale Şube Başkanı Metin Sarf, Kurban bayramında, Çanakkale merkez ve köylerinde, 2 bin 30 Adet Koyun, 276 adet Keçi ve 134 adet (3 bin 484 kg) Sığır derisi toplandığını söyledi. Sarf, geçen yıla göre, Koyun derisinde 425 adet, Keçi derisinde 36 adet ve sığır derisinde de 16 adet artış olduğunu belirtti. Türk Hava Kurumunun, Devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan, hayırsever vatandaşların bağış ve yardımlarıyla, havacılığın benimsetilmesi, sevdirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla birçok ücretsiz kurslar verdiğini hatırlatan Sarf, "THK Çanakkale Şubemiz tarafından, birçok gencimize ücretsiz model uçak kursları verilmiştir. Kurslarımız yıl boyunca devam etmektedir. Ayrıca, Eskişehir İnönü, Antalya Karain ve Erzincan eğitim merkezlerimizde, planör, paraşüt, yamaç paraşütü ve yelkenkanat kurslarına ilimizden birçok gencimiz katılmıştır. Bu kurslarımızın tamamı ücretsiz olup, kursiyerlerin yemek ve yatacak yerleri Kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. THK ayrıca, Havadan Orman yangınlarını söndürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerine Paraşüt ve planör eğitimi veriyor. Ambulans uçak ve gece görüş kabiliyetine sahip Ambulans helikopterlerimizle, hasta, yaralı ve organ taşıyarak hayat kurtarma çalışmalarına katkıda bulunuyor. Türk Hava Yollarına pilot yetiştiriyor. Ayrıca, 2011 yılında Türkiye'de tek Dünyada 37'ncisi olan 'Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi' kurulmuştur. Birçok gencimiz burada öğrenim görmektedir. Geleceğin pilotları, Uçak mühendisleri, Teknisyenleri, Kabin memurları ve yer hizmetlerinde görev alacak kişiler üniversite ve meslek okullarımızda okumaktadırlar. Halkımızın, muhtarlarımızın ve Resmi daire müdürlerimizin, Kurumumuza göstermiş olduğu güven ve duyarlılığa çok teşekkür ederiz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Thk Bayramda 2440 Kurban Derisi Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement