THY Başkanı Topçu: Atatürk Havalimanı Kapanacak - Son Dakika
Ekonomi

THY Başkanı Topçu: Atatürk Havalimanı Kapanacak

THY Başkanı Topçu: Atatürk Havalimanı Kapanacak

THY Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul'a yapılan 3'üncü havalimanının uçuşa açılmasıyla Atatürk Havalimanı'nın kapanacağını söyledi.

01.03.2015 15:08  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu (THY) Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul'a yapılan 3'üncü havalimanının uçuşa açılmasıyla Atatürk Havalimanı'nın kapanacağını söyledi.

"7 SEFER OLACAK"

Kastamonu Kalkınma Vakfı'nın düzenlediği Ortak Akıl Toplantısı'na katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, kış sezonunda haftada 4 sefere inen Kastamonu-İstanbul seferlerinin, 28 Mart'tan itibaren haftada 7 güne çıkacağını açıkladı.

"HEDEF 63 MİLYON YOLCU"

Hamdi Topçu, THY olarak büyümeyi ve uçak seferlerini arttırmayı sürdürdüklerini belirten Topçu, 2015'de 63 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini ve Ordu, Giresun, Hakkari, San Francisco, Abuja, Luanda, Bari, Taipei, Porto ve Manila'ya bu yıl uçak seferlerinin başlayacağını söyledi. Şirketin satış gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 28,7 arttığını ifade etti.

"YÜZDE 80 DOLULUK ARZULUYORUZ"

Topçu, "Bu artışla satış gelirimiz 24 milyar 157 milyon 801 bin liraya ulaştı. Aynı dönemde aktif toplamı ise yüzde 24,5'lik artışla 31 milyar 875 milyon 607 bin lira oldu. Türk Hava Yolları'nın 2014 sonu itibarıyla 45 iç hat, 219 dış hat olmak üzere dünya üzerinde 108 ülkede 264 havalimanına uçuş gerçekleştiriyor. 2015 yılı sonunda toplam uçak sayımızın 214 dar gövde, 68 geniş gövde ve 11 kargo uçağı olmak üzere 293'e ulaşmasını planlarken, yolcu doluluk oranının ise yüzde 80,3 olmasını bekliyoruz." dedi.

"İKİ HAVALİMANININ AYNI HAVA SAHASINI KULLANMASI ZOR..."

THY Başkanı Topçu, İstanbul'da yapımı devam eden 3'üncü havalimanın Atatürk Havalimanıyla aynı hava sahasını kullanacağını ve bu durumda iki tarafın çalışmasının zor olacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"Atatürk Havalimanı yetersiz gelmeye başladı. Türkiye, 500 milyar dolar ihracat yapan bir merkez olmayı hedefliyor. Böyle bir iddiamız varken, böyle bir havalimanı olması bizim dezavantajımızdır. Yeni havalimanı yapılınca Atatürk Havalimanı kapanacak. Çünkü aynı hava sahası kullanılacak. İki havalimanının aynı anda çalışması zordur. Şu anda İstanbul'da yapılacak havalimanı, bütün fazları bittiği taktirde 150 milyon gibi bir yolcu taşıyabilecek. Bu da dünyanın en büyük havalimanı olma anlamına geliyor. Şu anda dünyada en çok yolcu kapasitesi olan havalimanı, Atlanta'dır. 90 milyon yolcu taşıyor. İnşallah bunu da geçmiş olacak."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi THY Başkanı Topçu: Atatürk Havalimanı Kapanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Ali veli: Bence isminde atatürk geçtiği için kapatıyolar gibi 39 6 Yanıtla
  • Vatansever: Adı ATATÜRK ya mutlaka kapatırsınız ama çok yakında bizde sizin fişinizi çekeceğiz.. 16 10 Yanıtla
  • hakan korkmaz: süper atatürkün ismide böylelikle silinmiş olacak devam devam herkesin atatürküğn gerçek yüzünü görmesi lazım 7 15 Yanıtla
  • undefined: Inadima akp 6 16 Yanıtla
  • Musti : O zaman yeni havalimanı ismide ATATÜRK HAVALİMANI olsun (sadece yeri degişmiş olur) neden kapanacagı şimdiden belli oldu bosuna laf kalabalıgı yapmayın 15 6 Yanıtla
  • KAYSI GÜZELİ: DEĞERİ MİLYAR DOLARI BULAN ATATÜRK HAVALİMANINI ACABA KİMLERE NE KADAR PARAYA SATIP PEŞKEŞ ÇEKTİLER NEDE OLSA BABALARININ ARAZİSİ VE TAPULU MALLARI OLDUĞU İÇİN HER YERİ SATIP DURUYORLAR RECEP TAYYİP ERDOĞAN BU ARAZİYİ BİLAL ERDOĞANA AİT TÜRGEV E HİBE EDİP ORDANDA SATA BİLİR 13 6 Yanıtla
  • Édit élu: Doğru AKP bu devleti itin Köpeğin çapulcunun elinden aldı millete verdi j 6 12 Yanıtla
  • ah ulan ah: KAPANACAK ONU ANLADIKTA KATRİLYONLUK ARAZİ KİME PEŞKEŞ ÇEKİLECEK ONUDA SÖYLESEYDİN BARİ.EVLAT OLSA SEVİLEMEYECEK PANCAR SURATLI KEL . 14 1 Yanıtla
  • Antiyezid: Bakalim o degerli havalimani kimlere peskes cekilecek.... 12 2 Yanıtla
  • Burock38: Gün gelecek atatürkçüyüz biz diyeceksiniz ama kurtulamayacaksınız 11 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement